Skip to content

Viisi mahtavaa piilotettua Android-ominaisuutta, joita et käytä

29 de toukokuu de 2021
Android Users multiple bots featured

Androidin nykyaikaisissa versioissa on paljon tekemistä. Ja jokainen uusi Android-versio tuo lukuisia uusia ominaisuuksia ja kykyjä. Niin monta itse asiassa, on vaikea pysyä mukana kaikissa. Tässä on katsaus mobiili-käyttöjärjestelmän upeisiin uusiin ominaisuuksiin, joita et ehkä tiedä tai joita et käytä.

Kuva kuvassa -tila

Android Nougat lisäsi jaetun näytön kyvyn sovelluksille, mutta Android 8.0 Oreosta alkaen voit aloittaa Picture-in-Picture (PiP) -tilan käytön puhelimissa ja tableteissa. PiP: n avulla voit työskennellä päänäytön tehtävän parissa ja sitten suorittaa jotain muuta, kuten videota, pienemmässä kelluvassa näytössä sivulle. Tämä kokemus toimii hyvin videoille, ja vaikka kaikki sovellukset eivät tue sitä, se toimii YouTuben ja VLC: n kanssa. Lisätietoja on koko artikkelissamme kuinka käyttää PiP: tä Android Oreon kanssa.

Käytä automaattista täyttöä oman salasanasi hallinnan avulla

Salasanahallinnan, kuten 1Password tai LastPass, käyttäminen vahvojen salasanojen luomiseen ja muistamiseen kaikille päivittäin käyttämillesi sovelluksille ja palveluille on välttämätön tietoturvakäytäntö. Ja jos rokkaat Android Oreoa, voit käyttää valitsemaasi salasanojen hallintaa sen automaattisen täytön ominaisuuden avulla. Automaattinen täyttö helpottaa sovelluksiin pääsyä, kun työskentelet puhelimella koko päivän. Tällä hetkellä LastPass, 1Password, Keeper ja Dashlane tuetaan. Lisätietoja on artikkelissamme, jossa kerrotaan oman salasanahallinnan käytöstä automaattisessa täytössä Android Oreossa.

Näytön kiinnitys

Unohdettu suojausominaisuus, jota Android on käyttänyt 5.0 Lollipopin jälkeen, kutsutaan Screen Pinningiksi. Sen avulla voit lukita puhelimesi tiettyyn sovellukseen ennen kuin luovutat sen ystävällesi tai kollegallesi. Esimerkiksi, jos ystäväsi tarvitsee käyttää Chromea etsimään jotain, voit lukita sen vain Chromeen. Heillä ei ole pääsyä mihinkään muuhun puhelimellasi. Ainoa tapa päästä ulos kiinnitetystä sovelluksesta tai prosessista on käyttää PIN- tai sormenjälkitodennusta. Katso vaiheittaiset yksityiskohdat artikkelistamme näytön kiinnityksen suojausasetuksen käyttäminen.

Chrome-kaksoisvälilehden katselu

Tuijottaessasi Nougatin kanssa voit käyttää jaetun näytön tilaa ja yksi alue, jossa se on kätevä, on kahden Chrome-välilehden katselu yhdessä samalla näytöllä. Jos haluat käyttää sitä, avaa Chrome ja paina Yleiskatsaus-painiketta pitkään jakaaksesi näytön kahtia. Napauta sitten ylivuotovalikkokuvaketta Chrome-ikkunan oikeassa yläkulmassa ja napauta valikosta Lähetä toiseen ikkunaan. Tämä lähettää nykyisen välilehden muihin ikkunoihin, jotta näet eri välilehdet näytön kummallakin puoliskolla.

Muokkaa jakamisvalikkoa

Verkkosivustojen, kuvien ja muiden kohteiden jakaminen puhelimesta on toinen välttämättömyys. Ja Androidin järjestelmätason Jaa-valikon avulla voit jakaa kohteita helposti puhelimeesi ohjelmoiduille sovelluksille ja yhteystiedoille. Jos on yksi tai kaksi määränpäätä, joita käytät useimmin päivän aikana, voit kiinnittää ne luettelon yläosaan. Tämä on hyödyllistä, jos käytät esimerkiksi Slackia paljon. Sen sijaan, että vierität kokonaan alas Share-valikon alareunaan, siihen pääsee helposti ylhäältä. Pinnoitus toimii Android Nougatin tai uudemman kanssa. Lisätietoja on artikkelissamme siitä, miten muokata Androidin jakamisvalikkoa.