Skip to content

Viisi tapaa tehdä Androidista turvallisempi

29 de toukokuu de 2021
Lock Android

Android on loistava mobiili käyttöjärjestelmä, mutta jos et ole varovainen, se voi altistaa kaikenlaisille vaaroille (kuten kaikki siellä olevat tekniset asiat). Tässä on joitain asioita, jotka sinun on pidettävä mielessä varmistaaksesi, että Android-laitteesi on suojattu.

1. Asenna haittaohjelmien torjuntasovellus

Tämä on sanomattakin selvää. Mitä suositumpi käyttöjärjestelmä on, sitä enemmän siitä tulee altis haittaohjelmille, koska monet käyttäjät kääntävät paljon potentiaalisia uhreja. On kuitenkin olemassa ratkaisuja. Joitakin upeita Android-haittaohjelmien torjuntasovelluksia on saatavana Google Play -kaupasta, jotka tarjoavat upeita suojausominaisuuksia. Pidän henkilökohtaisesti Lookout Mobile Security and Avastia ilmaisten haittaohjelmien torjuntasovellusten suhteen, mutta siellä on vielä muutama hyvä. Älä jätä laitetta suojaamattomaksi!

2. Aseta laitteelle näytön lukitus

En voi korostaa, kuinka tärkeää tämä on. Vaikka pystyt paikantamaan laitteesi tai pyyhkimään sen tiedot (Android-laitteenhallinnan avulla), lukitusnäytön salasanalla varmistetaan, että jos puhelimesi joutuu vääriin käsiin, henkilö, jolla se on, ei pysty käyttää tietojasi. On yllättävää, kuinka monta laitetta näemme siellä, missä käyttäjä on laiminlyönyt lukitusnäytön asettamisen. Itse asiassa HTC One (M8) – HTC: n nykyinen Android-puhelinten Cadillac ei pyydä sinulta sellaista, kun asetat puhelinta ensimmäisen kerran. Tämä on laitteesi ensimmäinen suojauslinja, ja riippumatta siitä, pidetäänkö uteliaita katseita laitteestasi vai varmistetaanko, etteivät lapset pääse siihen, se on kiistatta tärkein suojausominaisuus, joka otetaan käyttöön ensin. Näytön lukituksen asettaminen on todella helppoa, joten tee se nyt, jos et ole vielä tehnyt niin.

3. Salaa laite

Jos tallennat arkaluontoisia tietoja puhelimeesi tai tablet-laitteeseesi, tämä on yksi parhaista tavoista pitää nämä tiedot väärissä käsissä. Salaus jälkeen tietosi tallennetaan salatussa muodossa ja vain koodin tai salasanan syöttäminen purkaa sen salauksen. Itse prosessi ei ole monimutkainen, mutta pidä mielessä, että sinun on palautettava tablet-laitteesi tai älypuhelimesi tehdasasetuksiin päästäksesi eroon siitä. Salatun laitteen käynnistyminen voi myös kestää hieman kauemmin ja voi piilottaa suorituskykyä hieman.

4. Älä salli sovelluksia tuntemattomista lähteistä (ellei juurtumista tai sivulatausta)

Jos puhelimesi ei ole juurtunut etkä lataa sovelluksia siihen, ei ole paljon syytä, miksi sallisit tuntemattomista lähteistä peräisin olevien sovellusten asentamisen siihen. Et voi koskaan tietää mitä voit kohdata selatessasi verkkoa, joten asetus on poistettava käytöstä useimmissa tapauksissa. Lisäksi, jos käytät vaihtoehtoinen sovelluskauppa, Ehdotan, että kytket ominaisuuden päälle ennen kuin ostat tai lataat siitä sovelluksia, ja sammuta se sitten, vain siinä tapauksessa.

5. Sammuta Wi-Fi ja Bluetooth, kun niitä ei käytetä

Et voi koskaan tietää, mitä puhelimeesi voi päästä vaarallisen Wi-Fi-verkon kautta. Sen lisäksi, että Wi-Fi ja Bluetooth pidetään jatkuvasti päällä, puhelimen akku kuluu vain nopeammin. Tietenkin voit aina sammuttaa WiFi-yhteyden aina, kun haluat, mutta on tapa tehdä se automaattisesti, nimeltään WiFi Scheduler.

Pidä Android turvassa!

Nämä ovat joitain toimintoja, joita suosittelemme pitämään Android-laitteesi turvassa. Jos kuitenkin mielestäsi on muita tärkeitä asioita, muista kertoa meille kommentissa.