Skip to content

Kuinka löytää kadonneen tai varastetun puhelimen IMEI-numero

17 de marraskuu de 2021
Kuinka loytaa kadonneen tai varastetun puhelimen IMEI numero

Kaukana ovat ajat, jolloin puhelimet tarkoittivat lankapuhelinta tai asuntoa, ja ne asetettiin yleensä takaisin koteihinsa. Nykyään jokaisella on älypuhelin, joka on kätevä, helppo kuljettaa mukana ja joka on yleensä varustettu lukuisilla ominaisuuksilla, joiden avulla voimme työskennellä ja puhua tien päällä. Siitä lähtien, kun älypuhelimet tulivat markkinoille, niistä on kuitenkin tullut yhä haavoittuvampia. Älypuhelin, koska se on helppo kuljettaa mukana, on myös helppo kadota tai varastaa.

Kun kadotat laitteesi, ensimmäinen asia, joka mieleesi tulee, on siinä olevat tiedot. Tämä sisältää tiedot matkapuhelimeen tallennetuista tiedoista, vaihtokustannuksista ja laitteellasi olevista kuvista. Siksi meidän on huolehdittava älypuhelimistamme, ja mikä tärkeintä, meidän on löydettävä ne, jos ne katoavat tai varastetaan.

IMEI-numero on yksi tällainen matkapuhelimelle ainutlaatuinen numero, jonka avulla voimme jäljittää varastetun tai kadonneen matkapuhelimen millä tahansa mahdollisella tavalla. Ongelmana on kuitenkin se, että ihmiset eivät todellakaan kirjaa IMEI-numeroaan etukäteen.

IMEI tarkoittaa ”International Mobile Equipment Identity” on ainutlaatuinen 15-numeroinen numero jokaiselle älypuhelimelle. IMEI-numero lisätään matkapuhelimen tai elektronisen laitteen laitteistoon, jolloin käyttäjän on lähes mahdotonta muuttaa numeroa.

On tärkeää, että tiedät älypuhelimesi IMEI-numeron, jotta palveluntarjoaja voi estää laitteesi, jos se katoaa, katoaa tai varastetaan. Tämän lisäksi voit käyttää IMEI-numeroa takuutarkoituksiin.

Kysymys kuuluu: ”Voisitko mitenkään palauttaa kadonneen puhelimen IMEI-numeron”?

Tässä viestissä keskustelemme muutamasta vaiheesta, joiden avulla voit löytää kadonneen Android- tai iOS-puhelimen IMEI-numeron.

Kuulostaa hyvältä? Aloitetaan.

Puhelin katoaa tai varastetaan eri syistä

Kiireisessä elämässämme huomaamme usein, että joku tai toinen pudottaa matkapuhelimensa tai jättää puhelimensa hetkeksi taakse. Tämä tapa saattaa usein osoittautua heille todella haitalliseksi, ja monet ihmiset päätyvät menettämään arvokkaat älypuhelimensa tavalla tai toisella.

Näitä puhelimia voidaan kuitenkin helposti seurata nyt, kun meitä ympäröivät viimeisimmät huippuluokan ominaisuudet ja tilat ovat ilmaantuneet!

Tekniikka on kaksiteräinen miekka. Mobiilikäyttäjien hakkereilla varustetun tekniikan havaitaan usein olevan varustettu edistyneemmällä tekniikalla, joka ylittää käyttäjien.

Lisäksi on myös tärkeää huomata, että vaikka useimpiin matkapuhelimiin voidaan soittaa etänä, lukita tai pyyhkiä tietoja sisältä, monet nykyiset käyttäjät eivät käytä näitä ominaisuuksia, mikä johtaa heidän tietojensa ja matkapuhelimien menetykseen.

Lisäksi useimmat tällaisista ominaisuuksista riippuvat myös monista muista tekijöistä, kuten verkon saatavuudesta, Internet-yhteydestä, sijaintiasetuksista ja muista älypuhelimen ominaisuuksista. Lisäksi, jos sinulla ei ole tällaisia ​​asetuksia oikein määritetty, et voi lähettää laitteesi nykyistä sijaintia, ja sen seurauksena et voi käyttää sitä etänä.

Jos olet kuitenkin hukannut puhelimesi tai olet huolissasi, että saatat kadottaa sen, etkä pääse yli ajatuksesta, sinun ei tarvitse täysin antaa periksi ajatukselle, että puhelinta ei saa kokonaan. Tämä johtuu siitä, että voit yrittää paikantaa sen tai estää sen muulla tavalla asianmukaisten viranomaisten avulla.

Mikä on IMEI-numero ja kuinka se voi auttaa sinua löytämään laitteesi?

Kansainvälinen matkapuhelinlaitteen tunnusnumero tai IMEI-numero on liitetty jokaiseen matkapuhelimeen, ja se on ainutlaatuinen numerosarja, joka on juurtunut jokaiseen laitteeseen. Tämä numero on tietty numerosarja, jota käytetään kelvollisten laitteiden tunnistamiseen. Siksi, jos matkapuhelimesi varastetaan, voit soittaa verkkopalveluntarjoajaasi ja pyytää häntä lisäämään puhelimen mustalle listalle laitteen IMEI-numeron avulla.

Jos käytät tätä menetelmää heti, kun huomaat puhelimesi katoamisen, voit yksinkertaisesti tehdä puhelimen hyödyttömäksi verkossasi. Joissakin tapauksissa voit tehdä saman myös muille verkoille.

Sinun ei tarvitse huolehtia siitä, onko sinulla älypuhelin vai ei, koska tämä menetelmä toimii kaikissa matkapuhelimissa, sekä älypuhelimissa että ei. Lisäksi lainvalvontaviranomaiset ja matkapuhelinoperaattorit tarvitsevat IMEI-numeron yleensä auttaakseen sinua selviytymään tilanteesta.

Jos olet huolissasi mobiililaitteesi IMEI-numeron löytämisestä, sinun tulee tietää, että IMEI-numero voidaan selvittää yksinkertaisesti soittamalla *#06#. Jos kuitenkin mietit mahdollisuuksia löytää IMEI-numerosi siltä varalta, että olet kadottanut matkapuhelimesi tai se on varastettu jotenkin, ei ole syytä huoleen, sillä olemme täällä kanssasi.

Kuinka löytää kadonneen puhelimen IMEI-numero

1. Katso puhelimen laatikkoa

Paras tapa saada IMEI-numerosi on katsoa puhelinpakkauksen takaosaa. Älypuhelimet on pakattu laatikoihin, joissa on tarroja, joissa näkyy IMEI-numero. Sinun tarvitsee vain paikantaa pakkauksessa oleva 15-numeroinen koodi.

Jotkut heittävät pakkauksen roskiin. Jos näin on, saatat joutua etsimään matkapuhelinyhtiön kanssa allekirjoittamasi sopimusta. Numero löytyy kuukausilaskuistasi, mutta se on harvinainen tapaus.

2. Google Dashboard

Jos sinulla on Android-laite ja haluat tietää laitteesi IMEI-numeron, olet onnekas. Tämä johtuu siitä, että IMEI-numero on sisäänrakennettu jokaisen merkin tai mallin mukana, ja se voidaan myös synkronoida Google-tiliisi, kun rekisteröit laitteesi Google Play -palveluihin.

Voit kirjautua sisään Google-tilillesi, päästä Android Device Manageriin ja löytää IMEI-numeron. Löydät numeron, joka näkyy rekisteröidyn Android-puhelimen vieressä. Näiden tietojen avulla voit löytää kadonneen tai varastetun laitteesi helpoimmalla mahdollisella tavalla.

Näin voit:

  • Ensin sinun on siirryttävä verkkoselaimella osoitteeseen www.google.com/settings.
  • Sitten sinun on kirjauduttava sisään Google-tilillesi, jolla rekisteröit kadonneen laitteen.
  • Seuraavaksi sinun on vieritettävä alaspäin ja valittava Tilityökalut-kohdassa näkyvä hallintapaneeli.
  • Täällä sinua voidaan myös pyytää antamaan Google-tilisi salasana uudelleen.
  • Sen jälkeen sinun on laajennettava hallintapaneelinäkymässä Android-osio löytääksesi rekisteröidyt Android-laitteet.
  • Täältä saat rekisteröidyn puhelimen IMEI-numeron, joka näytetään laitteen tietojen kanssa.
  • Jos sinulla on useita Android-laitteita, jotka on rekisteröity samalle tilille, muista kirjoittaa muistiin kyseisen laitteen IMEI-numerot.

3. iTunes

Vieraile iTunesissa ja valitse Asetukset-välilehti. Niille, jotka käyttävät Mac-laitetta, voit napsauttaa Muokkaa > Asetukset. Valitse Yhteenveto-painike ja napsauta matkapuhelinnumeroasi kahdesti.

Viimeiset sanat:

Mobiililaitteiden IMEI-numeron löytäminen on joskus todella tärkeää, varsinkin jos olet kadottanut puhelimesi tai se on varastettu. Tämän selkeän oppaan avulla saat kuitenkin varmasti sen selville ilman vaivaa. Joten, onnea!