Skip to content

Kuinka testaan, toimivatko peliohjaimeni painikkeet, ja ratkaisen virheet?

23 de maaliskuu de 2022
nintendo switch joycon 18690

Yleisin peliväline millä tahansa laitteella on peliohjain, kiitos sen yhteensopivuus lähes minkä tahansa laitteen kanssa. Tällä hetkellä jopa DualSenseä voidaan käyttää PC:llä minkä tahansa muun ohjaimen lisäksi.

Merkkejä ja malleja on niin monia, että on vaikea saada yleistä opasta niiden asentamiseen mihin tahansa laitteeseen. Sekä sen tilan tarkistaminen vikojen sattuessa. Tällä hetkellä on kuitenkin olemassa laaja valikoima työkaluja tarkista kotona, onko säädin vaurioitunut.

Millä menetelmillä voit tarkistaa peliohjaimen painikkeiden oikean toiminnan?

Se on normaalia hetken kuluttua painikkeet eivät enää reagoi samalla tavalla kuin ennenkin. Joystick-sauvat lakkaavat toimimasta käytön vuoksi. Mutta on myös suhteellisen tavallista, että säätö lakkaa toimimasta oikein konfiguraatio- tai ohjelmistovirheen vuoksi ilman, että se välttämättä vaurioituu.

Tällaisissa tilanteissa sinun on tarkistettava, että peliohjain on edelleen hyvässä kunnossa. välttääksesi sen vaihtamisen vahingossa. Sekä konsoleissa että tietokoneissa on useita työkaluja peliohjaimen tilan tarkistamiseen.

Tarkista ne Nintendo Switchistä

Niiden testaus konsolista on nopeinta ja tehokkainta; oli se sitten Pro Controller tai Joy-cons. Yksinkertaisin tapa tarkistaa Nintendo Switchin säätimien tila on tehdä testejä samassa konsolissa. Vaikka Nintendo Switchin ohjaimia voidaan käyttää muissa laitteissa, esimerkiksi Androidissa, paras tapa tarkistaa sen tila on itse konsolista.

Testaa painikkeet Internet-alustalla ”Gamepad Tester”

Laite, jolla voit Tarkista minkä tahansa peliohjaimen tila se on tietokone. Joko sivujen tai ohjelmistojen, kuten Game Controller Tester -ohjelman, kautta tietokoneelta. Yksinkertaisesti sinun on yhdistettävä ohjain Bluetoothin tai kaapelin kautta ja suoritettava testit.

Käyttääksesi Peliohjaimen testaaja -sivua sinun on mentävä verkkosivulle ja se havaitsee, onko peliohjain kytketty testien aloittamiseksi. Se on otettava huomioon Adblock on poistettava käytöstä käyttää työkalua.

dualsense ps5 kiinnitetty

Miten päästään Nintendo Switchin ”testisyöttölaitteisiin”?

Nintendo Switchin (sekä minkä tahansa muun videopelikonsolin) tapauksessa. Tämä tarjoaa osion sen määritysvaihtoehdoista ohjauksen kalibrointi. Tämä kalibrointitoiminto ilmoittaa, jos säätimissä on ongelmia.

Siirry konsolin asetuksiin

Nintendo Switchin asetusten syöttäminen on vain painikkeen päässä. Koti-valikossa on vaihtoehto ”Console configuration”. Sieltä löydät erilaisia ​​osioita, Ohjaimet ja anturit -osiossa Täällä testataan nuppien kalibrointia.

Siirry Ohjaimet ja anturit -osioon

Jälkeen mene kohtaan Kokoonpano > Ohjaimet ja anturit, ohjaussauvojen ja antureiden kalibrointivaihtoehdot näkyvät näytöillä. Sinun on syötettävä kukin näistä vaihtoehdoista ja noudatettava ohjeita, jolloin tarkistetaan, reagoivatko ohjaussauvat ja anturit oikein.

Jos haluat testata painikkeita, sinun on syötettävä sisään Testaa syöttölaitteita. Tässä jokainen ohjaimen painike testataan, jotta nähdään, reagoivatko ne oikein, kun niitä painetaan. Näin voit tarkistaa, onko säädin hyvässä kunnossa.

Kuinka korjata peliohjaimen painikkeiden ongelmat?

Kunhan se on varmistettu painikkeet ovat täysin toimivattai jos ongelmia on havaittu ja haluat sulkea pois ohjelmistovirheet: on aika yrittää nollata ohjain konsolista varmistaaksesi, että se toimii oikein.

Nollaa ohjain konsolista

Ennen nollauksen suorittamista kannattaa tarkistaa, että konsoli on ajan tasalla sulje pois bugeista tai vioista johtuvat virheet. Xbox-ohjaimen tai minkä tahansa muun konsolin nollaaminen on ensimmäinen asia, joka sinun on tehtävä, jos viallinen ohjain löytyy, jotta voidaan sulkea pois ohjelmistoongelmat.

Ohjaimen nollaaminen on itse asiassa melko yksinkertaista: se edellyttää ohjaimen irrottamista konsolista ja sen kytkemistä takaisin. Irrota ohjain siirtymällä kohtaan Asetukset > Ohjaimet ja anturit > Irrota ohjaimet ja irrota testattava ohjain. Sitten sinun tarvitsee vain liittää se uudelleen joko Bluetoothin tai kaapelin kautta.

nintendo switch joycon

Jos ohjaimessa on edelleen ongelmia uudelleenkytkennän jälkeenkin, ongelma on todennäköisesti peliohjaimen laitteistossa eikä ohjelmistossa. tulee turvautua korjaukseen tai takuuseen siinä tapauksessa, että saman termi on edelleen aktiivinen.