Skip to content

Kuinka voin muuttaa Windows 10 -tietokoneeni aikavyöhykettä oikein (esimerkki)

27 de elokuu de 2021
Foto mostrando ventana zona horaria Windows

Oletko koskaan miettinyt, kuka voi käyttää aikavyöhykettä? Tiedätkö, miten voit asettaa aikavyöhykkeen Windows 10 -tietokoneessa? Kuinka muuttaa sitä maantieteellisen sijaintisi perusteella? Jos sinulla on kysyttävää aikavyöhykeasetusten muuttamisesta Windows 10 -tietokoneessasi, tässä opit helpoimman ja nopeimman menetelmän.

Aikavyöhykkeet ovat UTC -koordinaattien yleisen järjestelmän määrittämiä alueita. Joka luotiin niin sanotussa ”meridiaanikonferenssissa” Yhdysvalloissa; rautatieinsinööri Sir Sandford Flemingin idean jälkeen perustaa maailman aikajärjestelmä.

Aikavyöhykkeen oikea aika, aika ja sen muoto; Se on erittäin tärkeä, koska monet kokoonpanot, lisenssit, päivitykset ja käyttö vaikuttaa joihinkin ohjelmiin. Siksi on myös suositeltavaa tietää, miten kellon muoto muutetaan 24 tunnista 12: een Windows 10 -tietokoneessa.

Kenellä on pääsy aikavyöhykkeille?

Tällä hetkellä aikavyöhykkeet voidaan nähdä GPS: n tai laitteiden, kuten matkapuhelimien ja tietokoneiden, joiden käyttöliittymässä on pysyvä satelliittiyhteys, kautta.

Teknologisen kehityksen vuoksi monissa maissa jokainen henkilö omistaa Windows 10 -tietokoneen pääsy mihin tahansa aikavyöhykkeeseen maailmassa. Koska tämän ohjelmiston muodostavat työkalut ovat helppokäyttöisiä.

Aikavyöhyke on ihanteellinen käyttäjän suuntautumiseenajan ja tilan osalta. Aikavyöhyke annetaan UTC -koodin ja kunkin maan pääkaupungin mukaan; esimerkiksi yksi niistä on ”(UTC-04: 30) Caracas”.

Tällä tavalla voit nauttia ajan kannalta hyödyllisistä toiminnoista; kuten viikon numeron näkeminen ja näyttäminen Windows 10 -kalenterissa; tai myös ladata ja lisätä maailmankello, jossa on aikavyöhykkeet Windows 10: ssä.

2 tapaa asettaa Windows 10 -tietokoneen aikavyöhyke

Ensimmäisessä tilassa on pieni akku, joka sijaitsee tietokoneemme CPU: ssa. Kun se saavuttaa käyttöiän, jos sitä ei korvata heti; meidän olisi määritettävä aikavyöhyke aina, kun käynnistät tietokoneen. Siitä asti kun tämän pinon tehtävä on pitää kiinni tietoja, kuten päivämäärä, kellonaika ja aikavyöhyke, kun tietokone sammutetaan.

Toinen tapa asettaa aikavyöhyke Windows 10 -tietokoneellamme on poistaa tietokoneen aikatsynkronointi käytöstä tai poistaa se käytöstä Internet -yhteytemme kautta; tämä lataa maantieteellisen sijaintimme vastaavan aikavyöhykkeen verkon satelliittien mukaan.

Kuinka muuttaa aikavyöhykettä Windows 10 -tietokoneessa

Muuttua aikavyöhykkeen asetus yksinkertaisella tavalla Windows 10 -käyttöjärjestelmässämme meidän on noudatettava alla kuvattuja vaiheita:

  • Sijaitsee Windows 10 -tietokoneemme työpöydän käyttöliittymässä, napsautamme aloituspainiketta joka on vasemmassa alakulmassa tai painamme näppäimistön Windows -näppäintä.
  • Sen jälkeen valitsemme rataskuvake joka osoittaa kokoonpanovaihtoehdon tietokoneellamme.
  • Kun olet asetuksissa, seuraava asia on napsauttaa vaihtoehtoa, joka sanoo ”Aika ja kieli”.
  • Tässä osiossa napsautamme sinistä painiketta, joka on nimen alla, joka sanoo ”Säädä aikaa automaattisesti”, jolloin tietokoneemme oletusasetukset poistetaan käytöstä.
  • Tekemällä tämän, otamme vaihtoehdot käyttöön ”muuta päivämäärää ja aikaa”, ”aikavyöhyke” ja ”näytä lisäkalenterit tehtäväpalkissa”.
  • Valitsemme painikkeen ”aikavyöhyke”Ja näemme luettelon kaikista maailman aikavyöhykkeistä, jotka on rekisteröity Windows 10 -käyttöjärjestelmään.

Asetukset -ikkuna Windows 10: ssä

  • Vieritämme hiiren pyörällä luettelossa ja napsautamme aikavyöhykettä jonka haluamme luoda tietokoneellemme.
  • Lopuksi, suljemme kaikki ikkunat ja siten valitsemamme aikavyöhyke olisi vakiintunut; mutta tietysti vain, jos meillä on CPU: n sisäinen pino.

Nyt tiedät mistä ja millä ajatuksella aikavyöhyke luotiin maailmassa. Sen lisäksi, mikä on tärkein syy tämän työkalun kokoonpanon epäonnistumiseen ja kuinka muuttaa Windows 10 -tietokoneesi aikavyöhykettä; seuraa 8 helppoa vaihetta.

Jos pidit siitä ja haluat jatkaa laadukkaiden tietojen hankkimista, älä unohda jakaa ja jättää kommenttisi.