Skip to content

Lähetä rahaa Zellen kanssa ja jätä lompakkosi taakse

21 de kesäkuu de 2021
cashless mobile payment featured

Zelle on henkilöiden välinen maksupalvelu, jonka avulla voit lähettää rahaa välittömästi jollekulle käyttämällä vain sähköpostia tai Yhdysvaltain matkapuhelinnumeroa. Viime vuosina Zelle on tarttunut kiinni sen helppokäyttöisyyden, helppokäyttöisyyden ja melkein kaikkien Yhdysvaltojen pankkien ja luottoyhdistysten tuen vuoksi. Ilmainen palvelu siirtää rahaa heti kahden pankin välillä, mikä tekee siitä vieläkin kätevämmän kuin muut kilpailijat, kuten Paypal, Venmo ja Squares Käteissovellus. Tässä on katsaus Zellen käyttöön ja miksi se on uusi suosikkisovelluksemme käteisen lähettämiseen sekä henkilökohtaisista että liiketoiminnallisista syistä.

Mikä on Zelle ja kuka sen omistaa?

Vuoden 2017 puolivälissä lanseerattu Zelle sai alkunsa vuonna 2011 clearXchangena. Tuolloin palvelu tarjosi maksupalveluja jäsenrahoituslaitosten ja verkkosivuston kautta. Kuten clearXchange, palvelun omistivat Bank of America, JP Morgan Chase ja Wells Fargo. Capital One ja US Bank liittyivät lopulta kumppaneiksi.

Vuonna 2016 clearXchange myytiin Varhaisvaroituspalvelut. Vuotta myöhemmin kaikki henkilöiden välisten maksupalvelujen clearXchange-tilit muutettiin Zelle-nimiksi. Yhdysvaltojen seitsemän suurinta rahoituslaitosta (Bank of America, JP Morgan Chase, Wells Fargo, US Bank, PNC, CaptialOne, BB&T) säilyttävät edelleen Zellen omistajuuden ja valvonnan.

Kuinka lähettää rahaa Zellen kanssa

Zellen käytön aloittamiseen on kaksi tapaa: Zellessä mukana olevan yhdysvaltalaisen rahoituslaitoksen / pankin tai virallisen Zelle-sovelluksen kautta. Edellisen kautta tehdyt liiketoimet tehdään tyypillisesti verkkosivuston tai yksittäisen pankkisovelluksen kautta. Zellen käyttötapa määrittää, kuinka nopeasti sinulle tai vastaanottajalle maksetaan, ja kulutusrajasi.

Riippumatta siitä, miten ne aloitetaan, Zelle-tapahtumat suoritetaan rekisteröityjen Zelle-käyttäjien välillä ensisijaisen luotettavan vastaanottajan sähköpostiosoitteen tai matkapuhelinnumeron kautta. Toisin kuin jotkut vastaavat palvelut, Zelle-tapahtumat siirtävät rahaa suoraan pankkitilien välillä. Kuluttajat eivät tarvitse erillistä rahoitustiliä palvelun käyttämiseen.

Käyttää

Zelle on ihanteellinen käteisrahojen lähettämiseen ystäville, perheelle ja muille tuntemillesi ja luotettaville ihmisille. Esimerkkejä käyttötarkoituksista ovat illallisen tai kuukausivuokran maksaminen, ostokset paikallisilla markkinoilla, Craigslist-ostot ja paljon muuta.

Kuinka nopeasti Zelle toimittaa käteisen?

Normaaleissa olosuhteissa rekisteröityjen Zelle-käyttäjien väliset liiketoimet ovat välittömiä. Jos yrität lähettää rahaa muulle kuin jäsenelle, Zelle pyytää rekisteröimätöntä käyttäjää (joko sähköpostitse tai tekstiviestillä) luomaan ilmaisen tilin tapahtuman suorittamiseksi.

Kustannukset

Tällä hetkellä Zelle ei peri maksua rahan lähettämisestä tai vastaanottamisesta. Se suosittelee kuitenkin vahvistamaan pankkiisi tai luottoyhteisösi, että lisämaksuja ei ole.

Rajoitukset

Kaikkia tilejä ei voida käyttää Zellessä, mukaan lukien luottokortit, kansainväliset maksukortit tai kansainväliset talletustilit. Sekkien on oltava Yhdysvalloissa.

Entä turvallisuus?

Verkkorikolliset kohdistavat Zellen, kuten muutkin verkkopalvelut. Mikään suunnitelma ei kuitenkaan ole 100% turvallinen.

Turvallisuudesta Zelle sanoo:

Zelle-sovellus käyttää todennus- ja seurantaominaisuuksia maksujen turvaamiseen. Joten riippumatta siitä, käytätkö Zelle-sovellusta vai käytätkö Zelleä pankkisi tai luottoyhteisön mobiilisovelluksen tai verkkopankin kautta, sinulla on mielenrauha.

Siellä on myös Pay It Safe -sivusto joka tuo esiin resursseja ja vinkkejä turvallisten maksujen, petosten ja huijausten ymmärtämiseen ja muuhun.

Lähetä rahaa Zellen kanssa: Aloittaminen

Kuten aiemmin todettiin, voit käyttää Zellea osallistuvan oppilaitoksen tai Zelle-sovelluksen kautta. Esimerkiksi olen käyttänyt sitä lukemattomia kertoja Wellsfargon kanssa lähettämään ja vastaanottamaan käteistä välittömästi sekä Wellsfargo-sovelluksen että sen verkkosivuston avulla.

Lähetä käteistä pankkisi kautta

Nopein tapa aloittaa Zelle on kirjautua pankkisivustollesi tai -sovellukseesi ja löytää sitten Zelle-linkki. Luettelo pankeista ja luotto-osuuskunnista, jotka tukevat Zellea kasvaa edelleen. Kun olet rekisteröinyt pankkitilisi Zellessä, olet valmis lähtemään.

Vaikka jotkut pankit eroavat toisistaan, voit lähettää rahaa Zellen kautta seuraavasti:

 1. Klikkaa Zelle-linkki pankkisi verkkosivustolla tai sovelluksessa.
 2. Lisää nimi, matkapuhelinnumero tai sähköpostiosoite rekisteröityneistä Zelle-käyttäjistä haluat lähettää rahaa.
 3. Täytä määrä maksusta.
 4. Vaihda pankkitili haluat käyttää. (Useimmissa tapauksissa tämä on sekkitilisi).
 5. Lisää tekstiä muistio, tarvittaessa.
 6. Seuraa jäljellä olevia pankkikohtaisia ​​ohjeita.

Lähetä käteistä Zelle-sovelluksen kautta

Jos pankkisi tai luottoyhteisösi ei vielä ole kumppanina Zellen kanssa, voit silti käyttää palvelua lataamalla Zelle-sovellus iOS- tai Android-laitteille. Voit ilmoittautua uudelle Zelle-tilille matkapuhelinnumerollasi ja Visa- tai Mastercard-maksukortillasi.

Rekisteröitymisen jälkeen voit lähettää rahaa heti Zelle-sovelluksen kautta seuraavasti:

 1. Napauta Lähettää.
 2. Valitse vastaanottaja yhteystietoluettelostasi. Jos he eivät ole vielä Zelle-jäseniä, he saavat kutsun tulla jäseneksi, kun saat rahat. (Jos vastaanottaja ei luo Zelle-tiliä 14 päivän kuluessa, varat palautetaan.)
 3. Syötä määrä haluat viettää.
 4. Napauta Arvostelu vahvistaaksesi lähettämäsi summan
 5. Syötä a muistio ystävällesi.
 6. Vahvista ja lähetä. Vastaanottaja saa ilmoituksen, ja saat kirjauksen tapahtumasta.

Lähetysrajat

Kun aloitat Zellen käytön, pankkisi asettaa päivittäiset lähetysrajat (suojauksesi) uusille vastaanottajille, joille lähetät rahaa. MyBankTracker seuraa päivittäisiä ja kuukausittaisia ​​Zelle-rajoituksia Yhdysvaltain parhaimmissa pankeissa. Niillä on taipumus vaihdella huomattavasti pankista toiseen. Lisäksi rajoituksia muutetaan ajan myötä. Esimerkiksi WellsFargossa uusille vastaanottajille voidaan lähettää vain 500 dollaria päivässä. Lähettämällä käteistä useita kertoja samalle vastaanottajalle päivittäinen raja nousee 2500 dollariin.

Voinko käyttää Zelle-yritystiliäni?

Zellen käyttäminen yritystileillä vaihtelee pankeittain. Esimerkiksi Wells Fargo sallii Zelle-maksujen lähettämisen yritystililtä vain, jos vastaanottaja on rekisteröinyt sähköpostiosoitteensa tai matkapuhelinnumeronsa Zelleen pankkiinsa tai erilliseen Zelle-sovellukseen. Tarkista jälleen jäsenpankistasi tarkat tiedot sekä päivä-, viikko- ja 30 päivän rajoitukset Zelle-tilillesi. Esimerkiksi Wells Fargolla on hieno Zellen UKK pienyrityksille.

Lähetä rahaa Zellen kanssa: Plussaa ja miinusta

Zelle-henkilö-henkilö-maksupalvelulla on paljon meneillään sen kustannuksista alkaen. Rahan lähettäminen ja vastaanottaminen on ilmaista. Olet kuitenkin rajoittunut käyttämään säästö-, sekki- ja maksukorttitilejä. Nopeus on toinen etu. Koska osallistuvat pankit työskentelevät yhdessä, siirtoprosessi on paljon nopeampi kuin muut palvelut, kuten Venmo. Negatiivisena puolena on, että lähetät maksun oikealle henkilölle. Muuten sinulla ei todennäköisesti ole onnea. Pankit pitävät yleensä vain luvattomia tapahtumia petollisina; Siksi varmista, että puhelinnumero tai sähköpostiosoite on oikea, ennen kuin painat lähetyspainiketta.

Plussat

 • Ilmainen lähettää ja vastaanottaa.
 • Nopea toimitus, kun käytät jäsenpankkia.
 • Sisäänrakennettu suoraan useimpien pankkien ja luottoyhdistysten mobiilisovelluksiin.
 • Erinomainen tapa siirtää varoja omien tiliesi välillä eri pankeissa.

Haittoja

 • Se on käytössäsi, jos lähetät maksun väärälle henkilölle.
 • Ei loistava ratkaisu, jos sinun on siirrettävä / lähetettävä suuria määriä varoja.

Zelle tarjoaa nopean ja helpon tavan lähettää ja vastaanottaa rahaa verkon tai mobiililaitteiden kautta. Kuka tahansa, jolla on kelvollinen yhdysvaltalainen pankkitili, joka käyttää sähköpostiosoitettaan tai yhdysvaltalaista matkapuhelinnumeroa, voi käyttää Zelleä, vaikka heidän pankinsa ei. Aloita Zellen käyttö tänään!