Skip to content

USB -muisti: tämän hyödyllisen työkalun käyttö, tyypit ja perusominaisuudet

2 de syyskuu de 2021
memoria usb mano 14595

Tietokoneen keksimisestä lähtien ihminen on pyrkinyt luomaan keinoja tallentaa hyvät mittasuhteet pieniin ja helposti saatavilla oleviin laitteisiin. Siksi on kehitetty useita yksinkertaisia ​​korttityyppisiä mekanismeja, jotka käyttävät tätä toimintoa, tunnetaan nykyään USB -muistina tai pendriveinä.

Jos haluat tietää enemmän siitä, mitä ne ovat, mitkä ovat niiden ominaisuudet, miten ne toimivat ja paljon muuta; suosittelemme, että jatkat lukemista. Näin saat arvokasta tietoa näistä laitteista niin tärkeä; Lisäksi se jopa auttaa sinua ostamaan pendriven sen perusteella, mitä tarvitset ja mitä tiedät.

Mitä ovat USB -tikut

USB -muisti on elektroninen laite, jota käytetään tietojen tallentamiseen, mitä haluat tallentaa tämän tyyppiseen gadgetiin se tehdään vankalla tavalla, joten tarvitsemasi tiedot tallennetaan sinne ja haetaan sitten milloin haluat.

Se on eräänlainen kortti on USB -pää voidakseen sitoa muistia laitteeseen, jossa on kyseinen portti. Sitä kutsutaan myös pendriveksi, joka on kansainvälisesti tunnetuin nimi.

On olemassa laitteita, kuten tietokoneita on suunniteltu laitteistoissaan hyväksymään tämäntyyppiset ääripäitä, ja vaikka joskus sitä ei voida yhdistää pendriveen, koska se ei tunnista sitä tai jostain muusta syystä, ei ole mitään syytä huoleen.

Kaikki nämä laitteet voidaan manipuloida sisäisesti kun ne on kytketty toiseen laitteeseen ja niitä käytetään massiivisten tiedostojen siirtämiseen niiden tallentamisen lisäksi. Tämä siirto ei ole vieras tietokoneille, itse asiassa se voidaan tehdä myös matkapuhelimella.

Mutta ehkä kaikki tämä herättää epäilyksiä, ja on vaikuttavaa, kuinka pieni laite, sormen kokoinen, voi tallentaa niin paljon tietoa ja siirtää sen helposti.

Pendriven tai USB -muistin pääominaisuudet

Pendriveillä on yleensä laaja valikoima ominaisuuksia, jotka ovat tarpeen sen hankkimiseksi; Jos aiot ostaa sen, sinun on otettava huomioon seuraavat seikat, jotta saat niistä myös kaiken irti.

Varastokapasiteetti

Tämä mittaus voi vaihdella seuraavien välillä: 1, 2, 4, 8, 16, 32, 64, 128, 256 ja 512 Gt. Valinta riippuu tarpeistasi; On kuitenkin myös muita 1 ja 2 teratavun kokoisia järjestöjä, joiden on tallennettava suuri määrä tietoa samaan paikkaan. siksi niitä ei myydä tai niihin ei ole helppo päästä käsiksi.

Siirtonopeus

Sinulla voi olla myös mahdollisuus valita nopeuden ominaisuuden mukaan; eli mennessä kuinka nopeasti se siirtää tietoja muihin yhteensopiviin laitteisiin.

Täältä löydät seuraavat: 1,0 nopeus kertaa 1,5 megatavua sekunnissa; 1,1 nopeutta 12 megatavua sekunnissa; 2,0 nopeutta 480 megatavua sekunnissa; 3,0 nopeutta 4,8 gigatavua sekunnissa. Tässä mielessä käyttäjien on valittava heidän makuunsa parhaiten sopiva vaihtoehto.

Muita käyttötarkoituksia, joita USB -muistilla voi olla

Pendriveillä on useita käyttötarkoituksia, jotka saavat kaikki pois ongelmista. Nämä voivat vaihdella alustamisesta, tietokoneiden ja muiden laitteiden palauttamisesta; asentaa pelejä ja pystyä ottamaan ne minne tahansa, jakamaan tietoja ja helposti viemään ne muille sivustoille; ja muita vaihtoehtoja

Asenna toinen käyttöjärjestelmä

Monille käyttäjille On hyödyllistä, että voit ladata yhden tai toisen käyttöjärjestelmän ja asentaa sen muille USB -laitteille. Yleensä yleisin on Windows, koska se on eniten käytetty ja yhteensopiva useiden tietokoneiden kanssa. Tämä on erittäin hyödyllistä ohjelmoijille ja henkilöille, jotka haluavat määrittää tietokoneensa tai ostaa uuden.

RAM -muistit

RAM -muistit voivat auttaa sinua paljon, jos olet käyttäjä, joka vaatii paljon tilaa USB: ltä käyttääkseen ohjelmia, kuten suunnittelu, kuvitus ja muokkaus. Tämä ominaisuus mahdollistaa suuremman tallennustilan; entä jos se voi olla haitallista suuren tilantarpeen omaavien sovellusten käytön vuoksi, koska se aiheuttaa haittaa tietojen jakamisen tai siirtämisen nopeudesta.

Suojausavaimet

Voit käyttää tai luoda oman suojausavaimesi USB: n avulla joiden avulla voit suorittaa joitakin perusturvatoimenpiteitä voi siirtää helposti muihin tietokoneisiin. Ne voivat vaihdella käyttämäsi Pendrive -tyypin ja ansaitsemiesi tietojen suojaus- tai suojaustason mukaan.

USB -muistityypit

Erilaisia ​​USB -muistityyppejä

Pendrive -tyypit eivät ole kovin erilaisia ​​toisistaan, itse asiassa ne voivat kaikki aiheuttaa jopa samoja ongelmia kun se tulee linkittämään tietokoneeseen, kuten tietokone ei tunnista niitä.

Visuaalisesti katsottuna flash -asemia on monenlaisia, ja löydät lukemattomia malleja, joista jotkut ovat vakavampia tai houkuttelevampia kuin toiset, mutta niissä kaikissa on samat komponentit ja erilaiset järjestelmän ominaisuudet.

Ja mitä tulee versioihin, on olemassa 2.0 ja 3.0 tyyppisiä vetolaitteita, ero on, että 3.0 ei ole yhteensopiva joidenkin käyttöjärjestelmien kanssa, ja että sen tiedonsiirtonopeus on suurempi kuin 2.0.

Ja onko tämä tämä Se menee ominaisuuksien mukaan: Pendriven sisäisestä ja ulkoisesta fyysisestä kokoonpanosta riippuen se on sen tallennuskapasiteetti ja PC: n tunnistama.

Kynä -asema on sisäinen kortti tietojen tallentamiseen, kuori tämän peittämiseksi, LEDit, jotka osoittavat siirron, USB -pää ja pieni prosessori, joka on vastuussa lähettämisestä ja vastaanottamisesta, joka voidaan siirtää mainittuun porttiin liitettyyn laitteeseen.

USB -tyypin A liitin

Tämä on hyvin perinteinen liitin, se on yleensä sellainen, jonka näemme tietokoneiden ja kannettavien tietokoneiden yhdistämiseksi; ne ovat virtalähteitä ja kestäviä; Tästä huolimatta, ei sovellu kaikkiin USB -laitteisiin, jotka ovat sallittuja, ovat seuraavat: 1.0; 1,1; 2.0 ja 3.1.

USB -tyypin C liitin

Yksi sen pääominaisuuksista on se, että ne onnistuvat olemaan kokonaisuudessaan palautuvia, minkä vuoksi monet käyttäjät pitävät sitä parempana ja se on vakiinnuttanut asemansa markkinoilla yhtenä kysytyimmistä. Lisäksi se on mikro- tai mini -USB: n seuraaja; liian saavuttaa jonkin verran samankaltaisuutta HDMI: n kanssa, jossa monissa tapauksissa siitä tulee sen korvike helpon saatavuuden ja edullisen hinnan vuoksi.

Mini ja Micro USB

Tässä tapauksessa löydämme pienin kokoinen USB -tyyppi, Sillä on yleensä useita muita vaihtoehtoja luokassaan, jossa ominaisuudet ja ominaisuudet muuttuvat hieman, mutta säilyttävät ripauksen alkuperäistä. Nämä ovat niitä, joita voidaan havaita kameroille, matkapuhelimille ja tableteille (erityisesti vanhentuneille). Nykyään ei kuitenkaan ole niin yleistä löytää niitä tai saada niitä helposti.

Apple Lightning -kaapeli

Tätä USB -mallia pidetään yhtenä Applen patenteista ja se on yhteensopiva vain Applen prototyyppien kanssa. Tunnus on pieni, lyhyt ja tulo, joka yhdistää iPhonen, iPadin ja iPod Touchin; jonka voit siirtää ilman ongelmia missä tahansa.

Mikä on USB -muisti? Miten se toimii PC: llä?

Miten USB -tikku toimii tietokoneessa?

Pendriveistä ei ole hyötyä itsessään, ellei sinun tarvitse vain tallentaa tietoja, joita et ehkä enää koskaan tarvitse. Jotta tämä laite olisi käyttökelpoinen, se on kuitenkin linkitettävä toiseen laitteeseen niin, että tietoja käsitellään tai käsitellään jälkimmäisen kautta.

Katsotaanpa, että USB -muisti on kytketty tietokoneeseen enimmäkseen, ja tämä on erittäin turvallista. Kaikissa tietokoneissa on nykyään ainakin yksi portti tämän tyyppisille laitteille.

Kuinka USB -muisti toimii tietokoneessa se on helppo ymmärtää mekanismi, Ainoa asia, joka on tehtävä päästäkseen käsiksi USB -muistin tietoihin, on liittää se tähän PC -porttiin ja syöttää tiedostot hiirellä tietojen siirtämiseksi.

USB -muisti toimii myös säästäjänä tilaa tietokoneessa, pystyä asentamaan ohjelmia USB: lle käyttämättä sisäistä tallennustilaa, joten sitä käytetään vasta, kun pendrive on kytketty siihen.

Jos nyt kiinnostaa sinua tietää miten USB -tikku toimii elektronisesti, joka on linkitetty tietokoneeseen, sinun on tiedettävä niiden tyypit ja ominaisuudet.