Skip to content

Windows Phone 8.1 -työpöydän esikatselusovelluksen käyttäminen

30 de kesäkuu de 2021
Windows 10 Office Working Work Flow Featured

Microsoft käynnisti äskettäin etätyöpöydän esikatseluohjelman Windows Phone 8.1: lle. Se on ilmainen, ja sen avulla voit liittää puhelimesi etätietokoneeseen lähiverkon tai verkon kautta. Vaikka se on julkaisua edeltävä versio eikä sisällä kaikkea mitä odottaa etätyöpöytäsovelluksesta, se on silti kätevä ripaus. Näin määrität tietokoneen vastaanottamaan etäyhteyksiä ja käyttämään etätyöpöytäsovellusta.

merkintä: Tämä toimii Windows Phone 8.1: n ja tietokoneen kanssa, jossa on Windows 7 Pro-, Enterprise- tai Ultimate-versio. Windows 7: n kotiversioita ei tueta. Se tukee jopa Windows Vistaa, mikä on mielenkiintoista. Tietysti se toimii myös Windows 8 Pron ja uudempien kanssa.

Aseta Windows hyväksymään etäyhteydet

Windows-tietokoneessa sinun on määritettävä se hyväksymään saapuvat etäyhteydet. Napsauta hiiren kakkospainikkeella Windows 8.1 -käyttöjärjestelmässä Tämä tietokone tai Windows 7 -tietokone ja napsauta sitten Ominaisuudet.

Napsauta seuraavassa esiin tulevassa näytössä Etäasetukset vasemmassa ruudussa. Se avautuu Järjestelmän ominaisuudetja sieltä tarkistaSalli etäyhteydet tähän tietokoneeseen ” ja tehostettua turvatarkistusta vartenSalli yhteydet vain tietokoneilta, joissa on etätyöpöytä ja verkkotason todennus napsauta sitten OK.

Ei, että sinun on tehtävä tämä jokaisella Windows-tietokoneella, johon haluat kauko-ohjaimen. Itse asiassa kaikki palvelimet tai tietokoneet, joihin haluat kauko-ohjauksen, aloitetaan edellä mainitut vaiheet. Lisätietoja etätyöpöytäprotokollasta (RDP) on muissa hyödyllisissä oppaissa:

  • Etätyöpöydän käyttö Windows 8.x -käyttöjärjestelmässä
  • Ota RDP käyttöön Windows 7: ssä
  • Tee RDP: stä nopeampaa istuntoa Windows 7: ssä
  • RDP Windowsista Maciin

Windows Phone 8.1 -etäkäyttö

Lataa nyt matkapuhelimesi Etätyöpöytäsovellus Windows Phone App Storesta – se on ilmainen. Kun se on ladattu, käynnistä se ja käynnistä se ja kirjoita sitten tietokoneen nimi, johon haluat muodostaa yhteyden. Sinun on annettava järjestelmänvalvojan tunnistetiedot ja valintaruutu muistaa kirjautumistunnuksesi tai määritettävä se syöttämään ne joka kerta. Lisäasetukset-kohdassa voit määrittää ystävällisen nimen, saada äänet soittamaan puhelimeesi ja paljon muuta.

Täällä näet, että olen jo lisännyt pari tietokonetta sekä Windows Home Server -palvelimen. Kun yrität muodostaa yhteyden ensimmäisen kerran, saat alla olevan viestin, joka pyytää sinua vahvistamaan PC-sertifikaatin. Jos olet tarpeeksi nörtti etäkäyttämään tietokoneitasi, oletan, että käytät oikeaa. Valitse ruutu, jotta et kysy uudelleen, ja napauta sitten Yhdistä.

Kun yhteys on muodostettu, puhelimen näyttö siirtyy oletuksena vaakanäkymään. Sitten näet tietokoneen IP-osoitteen tai nimen yläosassa.

Lähennä mitä tahansa näytön osaa napauttamalla suurennuslasikuvaketta. Zoomaus on kätevä, kun tarvitset luettua tekstiä tai valitset pienen kohteen työpöydälle, johon olet yhteydessä. Näppäimistön napauttaminen näyttää näyttönäppäimistön.

Napauta ylätyökalurivin keskiosaa näyttääksesi sivupalkin, jonka avulla voit vaihtaa hiiren osoittimen päälle ja pois päältä. Katkaise yhteys etätietokoneeseen napauttamalla puhelimen fyysistä takapainiketta kahdesti.

Yhteenvetona

Testasin tämän vain kotiverkossani ja se toimi tarpeeksi hyvin. Jos haluat asettaa tämän käyttämään työtietokoneitasi, sinun on keskusteltava IT-osastosi kanssa ja tarkistettava, onko se edes mahdollista. Tämä sovellus ei vielä tue muutamia asioita – muista, että se on esikatseluversio. Microsoftin mukaan:

Tämä on vain alkua! Pidä silmällä tulevia päivityksiä, joihin lisätään uusia mielenkiintoisia ominaisuuksia, kuten yrityskeskeisiä parannuksia, kuten etätyöpöytäyhdyskäytävä ja RD-yhteysvälittäjä, VPN-tuki ja etäresurssit (RemoteApp ja työpöytäyhteydet). Yleinen saatavuus on suunniteltu myöhemmin tänä vuonna.

Älä odota saavasi paljon tuottavuutta tällä puhelimen pienellä näytöllä. Eli jos sinulla ei ole Nokia Lumia Iconia, jossa on 5 tuuman näyttö tai jopa suurempi Nokia Lumia 1520 6 tuuman näytöllä. Kun Windows Phone 8.1: stä tulee virallinen ja lisää päivityksiä, odota Etätyöpöytä-sovelluksen parantuvan ajan myötä.