Skip to content

Epson -tulostin ei tulosta ja siinä on mustetta – mitä tehdä? Pään puhdistus

4 de syyskuu de 2021
sistema tintas epson 14162

Joskus meille käy niin, että poistumme Epson -tulostimestamme käyttämättä sitä jonkin aikaa, ja kun haluamme käyttää sitä uudelleen, se ei toimi odotetulla tavalla. Tämä tapahtuu, koska Musteputkien väliin kertynyt muste kuivuuSen lisäksi, että pää (joka on vastuussa musteen heittämisestä tulostettaessa) täytetään sillä ja sama prosessi tapahtuu, siksi sinne jäänyt muste estää tulostinta toimimasta oikein.

Toisinaan tapahtuu, että tulostettaessa matkapuhelimesta Android- tai PC -tietokoneella havaitsemme kuvien laadun heikkenemisen, värin menetyksen, terävyyden puuttumisen, taipumuksen yksittäiseen väriin, kuvan vääristymisen, värin huononemisen jne. .. Lisäksi se voi olla pöly tai mustejäämät tukkivat suuttimia ja vaikuttaa päähän.

Siksi selitämme tässä lyhyesti, kuinka helposti ratkaista tämä ongelma, joka toisinaan aiheuttaa tarpeettomia kustannuksia. On olemassa kaksi eri tapaa jota voidaan soveltaa mukavasti ja helposti, ensimmäinen on perus- ja perusasioita vain tietokoneen avulla; toinen vaatii hieman enemmän keskittymistä ja työtä.

Kuinka tarkistaa, että Epson -tulostimessani on mustetta

Varten katso kaikki Epson -tulostimesi tiedot, sinun on asennettava asianmukaiset ohjaimet. Etsi nyt työkalupalkista Epson-kuvake ja avaa sen asetukset kaksoisnapsauttamalla.

Tulostinasetukset tulevat näkyviin, etsi täältä ’Apuohjelmat’ -välilehti mallista riippuen, a nimeämisvaihtoehto EPSON Status Monitor 3, napsauta kuvaketta ja kasetit ja niiden musteen määrä tulevat näkyviin.

Tarkista tulostimesi tietokoneesta

 1. Siirry aloituspalkkiin ja etsi laitteita ja tulostimia siellä ollessaan, valitse tulostin ja napsauta tulostusasetuksia
 2. Sitten valitset tämän vaihtoehdon huollon, voit suorittaa injektoritestin valitsemalla tämän vaihtoehdon; tämä auttaa poistamaan epäilykset
 3. Myöhemmin löydät paikan, jossa lukee pään puhdistus; sinun on odotettava prosessin valmistumista ja tarkistettava uusi vaikutelma

Kuitenkin joissakin tapauksissa tämä prosessi jää lyhyeksiSiksi Epsonin tulostuslaadun ja tuottavuuden palauttamiseksi käytetään kattavampaa puhdistusta, ja tässä tarvitsemme joitain helppokäyttöisiä työkaluja, jotka auttavat meitä suorittamaan tämän työn; Sinun on myös oltava erittäin hienovarainen, jotta et aiheuta vakavia vahinkoja.

Kun havaitaan, että edellinen prosessi ei toiminut, meillä on taipumus uskoa, että muita vaihtoehtoja ei ole, ja ajattelemme jopa, että uusi tulostin pitäisi ostaa tai viedä asiantuntijalle.

Yleensä se tapahtuu suuttimet ovat tukkeutuneet voimakkaasti kuivalla musteella tai tukkeuma on suoraan päässäKaseteissa olevista musteista huolimatta tulostus menee pieleen; Muille ihmisille voi tapahtua, että he käyttävät pitkään käyttämättä Epsonia muutaman viikon tai kuukauden ajan, jolloin muste kuivuu eikä pysty tulostamaan.

Joten tässä me autamme sinua puhdista kunnolla pää ja suuttimet, jotta voit ratkaista tämän ongelman helposti ja mukavasti kotona. Tätä varten sinulla on oltava useita työkaluja ja noudatettava alla kuvattua menettelyä.

Injektorien testaus

Sammuta tulostin kokonaan ja lisää Letter- tai A4 -kokoinen arkki. Paina paperin syöttämisen jälkeen virtapainiketta ja virtapainiketta samanaikaisesti. -painiketta, jossa on pieni käänteinen kolmio ympyrän sisällä.

Tulostin alkaa heti toimia, comAloitan injektorin testausprosessin. Huomaa, että leikkaamattomat viivat tulee näyttää, jos näet leikkauksen tai tahroja, muste puuttuu tai kasetti ei toimi.

Kuinka puhdistaa tulostuspäät

Varmista ennen aloittamista, että tulostimessa on A4- tai Letter -paperia. Sammuta tulostin kokonaan tämän jälkeen, paina käänteisen kolmion painiketta ympyrässä. Paina painiketta, kunnes virtapainike alkaa vilkkua, pään tulee olla puhdas tässä vaiheessa. Voit tarkistaa tämän testaamalla suuttimia.

Pään puhdistus Windowsissa

On parasta avata Windowsin Asetukset -valikko, kun siellä, siirry kohtaan Laitteet. Vasemmalla puolella näkyy Tulostimet ja skannerit -välilehti, napsauta sitä. Etsi tulostin oikealta ja napsauta siellä ja napsauta sitten Hallinnoi.

Tällä kertaa, etsi ’Tulostusmääritykset’. Täällä, etsi ”Ylläpito” -välilehti yläreunasta. Näet vaihtoehdon ’Head Cleaning’, paina vain sitä aloittaaksesi.

Puhdista päät Macissa

Siirry Apple -valikkoon ja etsi sitten Järjestelmäasetukset -osio. Tässä osiossa on Tulosta ja faksaa, valitse tässä Epson -tulostimesi malli.

Vaihtoehdon, jonka nimi on samanlainen kuin ’Lisävarusteet ja varaosat’, pitäisi näkyä, tässä sinun on napsautettava ’Apuohjelma’. Lopuksi vaihtoehto ’Head Cleaning’ tulee näkyviin, paina sitä aloittaaksesi.

Mitä minun on puhdistettava päät manuaalisesti?

 • Ruuvimeisseli (tähti ja mela); lasinpuhdistusneste; kolme ruiskua tai ruiskua; jätepaperi; ja muovikuppi

jatkuvia mustekasetteja

Menettely

 1. Tulostimen kansi on poistettava varovasti (yrittää olla rikkomatta lihaa) ruuvitaltalla ja aseta se sivuun. Voit työskennellä lihan kanssa vain ruuvaamalla sen irti. vaikka mukavuuden lisäämiseksi on suositeltavaa poistaa se kokonaan
 2. Nyt on pakko nosta injektorilinjaa jotta pää voidaan irrottaa, eli pienet letkut, joita näemme siellä, on nostettu paremman pääsyn varmistamiseksi
 3. Sitten poistamme pään huolellisesti sen puhdistamiseksi
 4. Tässä vaiheessa pää puhdistetaan lisäämällä lasinpuhdistusnestettä suuttimien avulla niin, että se vapauttaa kuivaa mustetta, joka ei salli tulostusta hyvin.
 5. Nyt tässä on vain odotettava mahdollisimman paljon mustetta ja puhdistettava paperilla
 6. Sen jälkeen myös jokainen patruuna voidaan imeä jotka muodostavat pään, tätä varten käytetään eri ruiskua, koska sen on oltava yksi jokaiselle värille
 7. Kaikki laitetaan takaisin ja säädetään pään sisään, ja varmistetaan, että kaikki on siellä, missä sen pitäisi olla
 8. Kun tulostimen jokainen osa on tarkastettu, kansi asetetaan paikalleen ja säädetään
 9. Lopuksi se on asennettu, täyttää kasetit ja määrität Epson -tulostimen

Tulostuskasettien huolto

Varmasti vaihtoehtoja suuttimen testi ja pään puhdistus ne ovat erittäin suositeltavia. Varmista samalla, että käytät tulostinta suhteellisen johdonmukaisesti ja varo pölyä.

Paras on aseta tulostin sopivaan paikkaan, jossa on hyvä ilmanvaihto ja ilman kosteutta, vältä paperitukoksia, käytä alkuperäisiä kasetteja ja varaosia.

epson -tulostin ei tulosta

Epson -värikasettien nollaaminen

Tämä prosessi on toiminnassa, kun yhtä kasetteista ei tunnisteta. Sammuta ensin Epson -tulostin kokonaan ja irrota se myös virtalähteestä. Poista kaikki kasetit tulostimesta.

Aseta vain kasetti, jossa oli ongelma, ja odota noin 20 minuuttia, ennen kuin käynnistät tietokoneen uudelleen. Valitse Epsonin asetusvalikosta ’EPSON Status Monitor’ tarkista, toimiiko kasetti, jos on, toista yllä oleva toimenpide ja asenna kaikki kasetit uudelleen.

Ovatko Epson Ecotank -täyttöpatruunat hyvälaatuisia?

Todella Epson Ecotankin täytettävät värikasetit ovat hyviä. Itse asiassa tämän tyyppinen tulostin on suositeltavin, jos haluat ostaa uuden. Huomaa, että on erittäin tärkeää ostaa oikea Epson -muste, jotta saat parhaan mahdollisen suorituskyvyn.

Yleisimmät tulostuslaatuongelmat

On monia syitä, miksi Epson -tulostimet eivät tulosta, vaikka meillä olisi mustetta. Analysoidaan joitain yleisimpiä mahdollisia ongelmia.

Vaakasuuntaiset bändit

Paras olisi suorita injektoritestiNäin näet, onko tulostimessa ongelmia. On myös hyvä ajaa ’Head Alignment’ tulostimen valikosta.

Pystysuuntainen epätasaisuus tai nauhat

Jos viivat ovat kohdakkain tulostuksen aikana, terä ei ehkä ole kunnolla paikallaan, Tarkista tuo. Voit myös käyttää ”Head Alignment” -toimintoa, joka myös auttaa tässä.

Väärät värit

Ensinnäkin se on välttämätöntä tarkista, ettei Erikoisväri -tila ole aktivoitu, selkeä esimerkki tästä on harmaasävy. Muste voi olla vähissä, näet tämän ohjelmistosta. Älä puolestaan ​​unohda suorittaa injektorien testi ja asianmukainen kohdistus.

Värjätty painatus

Ensimmäinen asia välttää tämäntyyppinen haitta on tarkista paperin kunto. Käytettävän paperin on oltava oikean kokoinen ja hyvässä kunnossa. Voit myös yrittää puhdistaa tulostusalueen huolellisesti, joskus muste kerääntyy ja aiheuttaa tämän ongelman.