Skip to content

Mikä on skripti ja miten se luodaan ja lisätään Webiin?

4 de syyskuu de 2021
uso script computadora 14409

Tänään siirrymme ohjelmoinnin aiheeseen, koska vaikka tämä aihe on todella laajaOn aina hyvä tietää vähän muuta yksityiskohtaa. Käsikirjoitus on peruskäsite tietokoneiden kielellä. Tällä tavalla emme ole niin eksyksissä tällä hetkellä aiheesta.

Tässä tapauksessa puhumme skripteistä, mistä he ovat, mitä he tekevät ja mikä on heidän roolinsa tässä tietojenkäsittelyn maailmassa? Ne ovat itse asiassa läsnä useimmissa toiminnoissa, joita suoritamme tietokoneillamme.

Nämä käsikirjoitukset muodostuvat pohjimmiltaan osa anatomiaa järjestelmistämme ja ohjelmistamme. Jos olet ohjelmoija tai sinulla on jonkin verran tietoa laskennasta, tiedät mistä puhun, mutta jos olet aloittelija kuten useimmat, hän kehotti sinua jatkamaan lukemista, jotta pääset seuraavan aiheen kontekstiin.

Käsikirjoituskonsepti

Jos haluat selittää kaiken yksityiskohtaisemmin, aloitetaan hänen nimensä merkitys, joka espanjaksi tarkoittaakäsikirjoitus ’, mikä on paljon järkevämpää kuin luulet. Nämä ” komentosarjat ” tai ” komentosarjat ” yksinkertaisemmasta näkökulmasta ovat koodirivisarja, jota sinun on noudatettava toiminnon suorittamiseksi.

Toisin sanoen näissä komentosarjoissa on koodiin kirjoitetut ohjeet, joiden avulla voidaan suorittaa suuri määrä toimintoja ohjelman sisällä. Siksi voidaan sanoa, että käsikirjoitus on vastuussa tilausten antamisesta tiettyihin ohjelman osiin peräkkäin.

Mitä tulee web -ohjelmointiin, skripti on koodi tai fragmentti joka lisätään HTML -asiakirjaan. Siksi selain voi suorittaa ja tulkita sen, ja mainitut koodit näkyvät selaimessa.

Mitkä ovat komentosarjan toiminnot?

Yksinkertaisesti sanottuna skriptit voivat kantaa hallita erilaisia ​​tapahtumia ohjelman sisällä, kuten artikkelin alussa mainittiin. Nämä ovat komentosarjoja, joita on noudatettava ohjelmassa, jotta ne toimivat oikein.

Selkeä esimerkki on seuraava: kun vierailet verkkosivulla, toiminto suoritetaan, se voi olla tiedoston lataaminen tai uutisblogin kirjoittaminen. Kohteeseen klikkaa ’lataa’ tai blogista, suoritetaan tai ”suoritetaan” tiettyä komentosarjaa, joka suorittaa tämän toiminnon ilman ongelmia.

Samalla tavalla tapahtuu sama asia missä tahansa toiminnassa tietokoneiltamme, kuten ikkunan siirtäminen tai selainhistorian poistaminen.

Tietäen kaiken tämän, voisitko kuvitella, kuinka paljon komentosarjoja tarvitaan jonkin suosikkipelisi suorittamiseen? On lähes mahdotonta kuvitella hahmoa, mutta todella on monia tarpeellisia.

Selkeä esimerkki peleissä on se, jonka voimme nähdä Robloxissa, missä se on tarpeen käyttää Lua -ohjelmointikieltä. Näissä peleissä on oltava käsikirjoitus jokaiselle suoritettavalle toiminnolle, joten tämä on suuri määrä.

Mitä minun pitäisi tehdä skriptin luomiseksi?

Käsikirjoituksen luominen on hyvin yksinkertainen tehtävä jopa muistiinpanosovelluksessa kunhan syntaksia kunnioitetaan. Eli kirjalliset ohjeet ovat luettavissa ja suoritettavissa koneelle. Näin ollen voit luoda komentosarjan seuraavasti:

  • Avaa haluamasi tekstiohjelma.
  • Kirjoittaa ohjeet, jotka haluat suorittaa pätevällä ja johdonmukaisella ohjelmointikielellä.
  • Kun olet valmis, napsautat ’Tallenna nimellä…’ ja tallennat sen kääntäjän muodossa, jossa aiot suorittaa sen.

On olemassa erilaisia ​​ohjelmointikieliä, joissa komentosarjojen käyttö on perustoimintoa, minkä vuoksi on useita suoritusmuotoja. Muutamia esimerkkejä on.py Pythonille ja .bat Windowsille.

verkkosivun käsikirjoitus

Kuinka lisätä ja suorittaa skripti verkkosivustolle?

Verkkosivujen kehittäjät käyttävät palvelimia siellä, missä ovat sisältää kaikki tarvittavat tiedot minkä tahansa komentosarjan suorittamiseksi. Siksi tämän toiminnon suorittamiseksi on tärkeää saada pääsy verkkosivun koodiin.

Lisää skripti verkkoon juuri tarpeeksi kopioi ja liitä se lähteeseen jotta se voidaan toteuttaa. Tämä riippuu komentosarjan ohjeiden mukaisista toimista.

Samoin myös yksinkertaisia ​​skriptejä voidaan luoda ja suorittaa selaimessa, aivan kuten Chrome. Tämä mahdollistaa .php -muodossa kirjoitettujen skriptien suorittamisen, koska se perustuu JavaScript -ohjelmointikieleen.

Kuinka tarkistaa skriptin toimivuus?

olla olemassa eri ohjelmia tai kääntäjiä jossa voit testata komentosarjan ja tarkistaa, että sen syntaksi on oikea. Tällä tavalla varmistetaan, että ohjeet ovat suoritettavia, mikä mahdollistaa sen lisäämisen verkkosivulle.

Löydämme erilaisia ​​kääntäjiä eri ohjelmointikielille. Esimerkiksi, NetBeans on kääntäjä tai ”kehitysympäristö”, missä voit suorittaa Java -ohjelmalla kirjoitettuja skriptejä.

Samoin Python voi suorittaa komentosarjoja Windows -konsolissa vain, jos ne on kirjoitettu hyvin. Käsikirjoituksen testaaminen on hankala tehtävä, jonka ohjelmoijat kamppailevat päivittäin voidakseen aja koodi ilman ongelmia.

Poistaminen ei -toivotusta komentosarjasta

Kyllä, kuten kaikissa hyvissä asioissa, on myös huonoja. Nämä komentosarjat ovat suosikkityökalutietokone hakkerit ’, koska tällä tavalla he voivat tehdä automaattisia tilauksia. Ne ohjataan suoraan koko selaimeemme ja vaikuttavat siihen tavalla tai toisella.

Useimmat näistä ovat yleensä upotettuja .html- tai .php -tiedostoihin. Ja he voivat piilota tiedot joten virustentorjunnan on paljon vaikeampaa havaita se. Sen päätehtävä on varastaa tietoja, muuttaa ohjelman toimintaa ja saada suoritus epäonnistumaan kokonaan.

Ei -toivotun komentosarjan poistaminen sinun on löydettävä lähdekoodi, jossa sitä isännöidään, jotta voit poistaa sen toiminnan käytöstä. On olemassa ohjelmia, jotka auttavat tässä prosessissa, vaikka voit myös lukea kaikki ohjeet, kunnes löydät ei -toivotun kappaleen. On kuitenkin parasta olla hyvä virustorjunta, joka löytää ei -toivotun komentosarjan.

javascript -logo

Mitkä ovat skriptien eniten käytetyt ohjelmointikielet?

Nyt Windowsissa näitä komentosarjoja kutsutaan erätiedostoiksi, ne on mahdollista löytää ohjelmien koodista, joilla on laajennukset .bash tai .as. Javan lisäksi skriptin luomiseen on myös muita kieliä, kuten ActionScript, Lua, Python, Ruby ja VPScript. Joita käytetään myös nykyään.

Skriptit suoritetaan suoraan selaimessa ei suoraan palvelimelle missä vierailtava sivu sijaitsee, tästä syystä tietokantaa ei voida hallita siitä.

Toinen tärkeä tieto on Java oli ensimmäinen kieli, jota käytettiin komentosarjan luomiseenTästä syystä seuraava sana ”JavaScript” tunnetaan hyvin, eikö niin? Olet varmaan nähnyt sen ennenkin.