Skip to content

Valokuvakameran megapikselit: Kuinka monta megapikseliä tarvitaan?

4 de syyskuu de 2021
fotografiar 14570

Joka vuosi kameran ja älypuhelimen valmistajat, jotka tulevat jopa ottamaan valokuvia yöllä, riitelevät aina seuraavasta kameramallista tai -tyypistä enemmän megapikseliä kuin edellinen; uudet resoluutiot voivat saada nykyisen mallisi näyttämään lopetetulta.

Joten jos olet ostanut muutaman megapikselin kameran jokin aika sitten, haluat uuden kameran, jossa on enemmän megapikseliä, mutta merkitseekö se todella mitään? Teetkö sinäJos sinulla on enemmän megapikseliä, se parantaa kuvanlaatuavai onko se seurausta hyvin suunnitellusta markkinoinnista?

Mitä megapikselit ovat ja miksi ne ovat niin tärkeitä kameroille?

Periaatteessa yksi megapikseli vastaa suunnilleen yhtä miljoonaa pikseliä valokuvassa. Canon on erikoistunut tähän, jos tiedät tai tiedät kameran luoman kuvan leveyden ja korkeuden pikseleinä, on helppo laskea, kuinka monta megapikseliä kamera saa; Tässä mielessä se yksinkertaisesti kerrotaan noin kuusisataa neljäkymmentä neljäsatakahdeksankymmentä, jotta saadaan yhteensä kolmesataa tuhatta pikseliä.

On useita syitä, miksi haluat ostaa kameran, jolla on suurempi megapikselin resoluutio, järkevintä on rajaus, joskus ei yleensä jää kiinni mitä haluat nähdä kulmien alaosassa, jos minimivalokuvaa rajataan, on mahdollista nähdä erilainen mutta parempi kuin jättämättä sitä muokkaamatta.

Voisi sanoa, että se on tärkein etu on kamera, jossa on enemmän megapikseliä, koska on mahdollista saada lisätilaa, kun teet jonkinlaista muokkausta valokuvien leikkauksista.

Tästä huolimatta, kuinka paljon tilaa tarvitaan, jos haluat kaksinkertaistaa kuvan koon, jossa olisi paljon enemmän tilaa valokuvien muokkaamiseen ja silti suuri kuva laitteessa tavalliseen tapaan; se olisi kuusi-neljä tulosta, jopa neljä megapikseliä.

Nämä ovat erittäin pieniä numeroita, joten tuotemerkit ja markkinat, uuden teknologian tulo laajentavat edelleen megapikseliä; tarvitaan syy kuluttajien vakuuttamiseen siitä, että seuraava malli tulee markkinoille siihen tulee valtava parannusja paras tapa tehdä se on kasvaa tasaisesti, kun kamera- ja laitebrändit keksivät uusia antureita vuosittain.

Kuinka tärkeitä ovat megapikselit valokuvauskamerassa?

Kuten aiemmin keskustelimme, megapikselit edustavat kuvan kokoa, joten tämä on suurempi merkitys tulostushetkellä. Siksi niitä ei pidetä niin tärkeinä, jos haluat ottaa valokuvan esimerkiksi sosiaalisiin verkostoihisi. Tällöin vain 2 megapikseliä riittää, jotta kuva näyttää terävältä ja kunnolliselta.

Joten jos etsit jokaisen valokuvan laatua, sinun pitäisi keskittyä muut tekijät, kuten anturi, linssi, mm. On huomattava, että eri sosiaaliset verkostot, joihin yleensä lataamme kuvia, ovat eri kokoisia, kun kuvat ladataan alustalle; siksi ne aina leikataan.

Kuinka tietää, mitkä ovat valokuva- tai mobiilikameran optimaaliset megapikselit?

Megapikselit ovat muunneltavia ja suuri myyjä, ne paransivat primitiivistä mustavalkoista valokuvausta ja antoivat valokuvaajille mahdollisuuden tehdä taideteoksia verrattavissa suuriin ammattiteollisuuksiin. Megapikselit eivät kuitenkaan ole todellinen syy vaihtaa vanhempaa mallia; sen sijaan on parempi keskittyä sellaiseen kuvaan, joka on haluttu ja Ota huomioon ostamasi mallin rajoitukset.

Sillä on oikeasti merkitystä kuvakennon koko kameran tärkein määräävä tekijä kuvan laadussa ja mitä suurempi kennon pinta -ala on, sitä suurempi on mahdollisuus tuottaa korkealaatuisia digitaalisia kuvia.

Yhtä tärkeä on myös todellisten valokuvasivustojen koko anturi, joka kerää kuvavaloa, Mitä suurempia valosivuja, sitä enemmän ne voivat absorboida valoa ja näin ollen enemmän kuvadataa ne tarjoavat kameran kuvaprosessorin käyttöön.

Jos etsit rajata kuvia ennen tietyn koon tulostamista, tarvitset enemmän megapikseliä, ja jos opit kuvankäsittelytyökalut, kuten Photoshopin, voit interpoloida kuvapisteitä lisäämällä enemmän pikseliä kuvaan. Ammattivalokuvaus onnistuu myös älypuhelimella.

kameran valokuvaus

Anturin laatu vaikuttaa voimakkaasti laitteen laatuun, ei pelkästään sen ratkaisemiseksi megapikseliä. Tämän lisäksi käyttämiesi linssien laadulla on keskeinen rooli, ja vielä enemmän, kun käsittelet enemmän megapikseliä; Löydät kameran, jossa voi olla vähemmän megapikseliä, mutta optimoidulla anturilla ja paremmilla objektiiveilla kuva on selkeämpi kuin useilla pikseleillä.

On otettava huomioon, että mitä enemmän pikseleitä, sitä pienempi kennon pinta -ala valoa sieppaamiseksi, kuten taivaan tai tilan kaappaaminen, eli kutakin pikseliä vastaava väri, ja sitä parempi tarkkuus sekä anturissa että linssissä. Niin paljon, että on ollut tapauksia tunnettujen merkkien kameramalleilla, joiden resoluutio on megapikseliä hylättiin, kun seuraavat mallit julkaistiin.

Kuinka monta megapikseliä kamerassa pitäisi olla ennen sen ostamista?

Nyt kun tiedät, että on olemassa parempia tekijöitä, jotka on otettava huomioon, kun ostat kameraa, sinun on tiedettävä se yhden 8-12 megapikselin hankkiminen on enemmän kuin tarpeeksi. Kaikki riippuu tietysti kameran mallista ja merkistä, mutta jos keskityt mainittuun alueeseen, investointi on sen arvoista.

Jos haluat tulostaa valokuvia työsyistä, siellä, jos olisi kätevää hankkia yli 14 tai 16 megapikselin kamera, mikä voi nostaa sen kustannuksia. Joten valinnalla on jo enemmän tekemistä kunkin henkilön välittömien tarpeiden kanssa.

Kuinka monta pikseliä kamerassa on enemmän, ovatko kuvat parempia?

Vastaus tähän kysymykseen on ei; Kuten olemme jo kertoneet, mikä on parasta aika valita hyvä kamera, se on objektiivi, anturi, sekä muita tärkeitä näkökohtia. Koska käytettävissä olevat megapikselit ovat merkityksellisiä vain niissä tapauksissa, joissa on tarpeen tulostaa suuria kuvia, kuten mainosjulisteita.

parhaat matkapuhelimet valokuvien ottamiseen

On huomattava, että jos yleensä retusoit valokuvasi esimerkiksi Photoshop- tai Illustrator -ohjelmissa, tämä tekijä voi olla tärkeä kehystettäessä kuvia uudelleen, mutta tätä tarkoitusta varten ei tarvitse hankkia yli 16 megapikselin kameraa.

Millä matkapuhelimilla on parhaat kamerat valokuvien ottamiseen?

Jos pidät valokuvausmaailmasta ja haluat Osta kännykkä, jossa on erinomainen kamera Valokuvien ottamiseksi kerromme neljästä käyttäjien suosituimmasta mallista. Alkaen tunnetuimmasta Apple -brändistä. Tässä tapauksessa yksi matkapuhelimista, joka erottuu parhaiten kameralleen, on iPhone 12 Pro; Siinä on takalinssi, joka mahdollistaa suuren realistisuuden jokaisessa kuvassa.

Toisaalta on myös yksi uusimmista Huawei -malleista, Mate 40 Pro, jossa on älykäs kenno ja teleobjektiivi joiden avulla voidaan saavuttaa parhaat tulokset jokaisessa valokuvassa. Vaikka Samsung Galaxy -brändi ei ole kaukana S21 Ultra -mallistaan, jossa on hyvä kulma- ja teleobjektiivi terävien ja laadukkaiden valokuvien saamiseksi.

Lopuksi, emme voi olla mainitsematta brändiä, joka aiheuttaa tuntemusta käyttäjien keskuudessa, Xiaomi. Missä laatu mukautuu täydellisesti kunkin puhelimen kustannuksiin, Siksi tuhannet käyttäjät pitävät sitä eri puolilla maailmaa. Tässä yhteydessä puhumme Xiaomi Mi 11: stä, jonka suorituskyky on erinomainen, koska siinä on korkealaatuinen kenno ja seitsemän elementin objektiivi, jossa on aukko.