Skip to content

SD -kortti on tyhjä tai ei yhteensopiva – tehokas ratkaisu

4 de syyskuu de 2021
variedad tarjetas sd

Me kaikki pidämme tärkeitä tietoja näistä pienistä laitteista, joita kutsutaan SD -korteiksi. Olipa kyse valokuvista, videoista, asiakirjoista, haluamme varmuuskopion, monet haluavat käyttää sitä matkapuhelimiensa sisäisenä tallennustilana, ja voimme yllättyä, jos tämä virhe ilmenee, kun asetat sen toiseen laitteeseen ”SD -kortti ei ole yhteensopiva tai on tyhjä”.

Voimmeko kysyä itseltämme, mitä tapahtui? Missä on tietoni? Voinko saada sen takaisin? Sitten autamme sinua poistamaan epäilyksesi ja vaihtoehtoja tämän virheen ratkaisemiseksi.

Miksi SD -korttini ei toimi? Yleisimmät syyt ja syyt

Usein laitteellesi ilmestyvä viesti ”SD -kortti on tyhjä” ei tarkoita, että tiedostosi ovat kadonneet. Se on yleinen virhe, mutta meidän on tiedettävä mahdolliset syyt.

Virus

Virus pystyy poistamaan tiedot SD -kortilta tai luomaan tiedostoja niin, että ne täytetään ja muutetaan käyttökelvottomiksi. Tässä tapauksessa on parasta yhdistää kortti tietokoneeseen, jossa on hyvä virustorjunta, ja yrittää poistaa haittaohjelma kyseisen ohjelmiston avulla. Jos et pysty, sinun on ehkä alustettava SD -kortti.

Virheellinen irrotus SD -laitteesta

SD: n virheellinen lisääminen mihin tahansa laitteeseen voi aiheuttaa ongelman, samoin kuin poistaa sen väärin ja yrittää sitten käyttää sitä, sama voi tapahtua. Jos SD -korttia on käytetty laitteessa, jossa on virus, se on toinen syy tämän virheen aiheuttamiseen.

SD: n fyysinen eheys

Pahoinpidelty tai väärin käytetty SD -kortti voi lakata toimimasta kokonaan. Tämän vuoksi tarkista kortti kokonaisuudessaan ja tarkista, onko siinä fyysisiä vaurioita. Jos näin on, tarkista, toimiiko se toisessa laitteessa ja jos ei, joudut vaihtamaan sen.

Toinen syy voi olla järjestelmätiedostojen vioittuminen tai kortin eri vialliset sektorit, jonkin verran likaa, joka aiheuttaa tukkeutumisen uraan, muun muassa. Katsotaanpa useita tapoja korjata tämä virhe.

Voit yrittää palauttaa tiedot SD -kortilta palautusohjelmiston avulla. On monia, esimerkiksi voit palauttaa tiedostoja iBeesoft Data Recovery, EaseUs ja monet muut. Epäilemättä se on hyvä vaihtoehto välttää SD -muistien arvokkaiden tietojen menettäminen.

Mahdolliset ratkaisut ongelmaan

Kaiken edellä mainitun avulla voimme ratkaista virheen useimmissa tapauksissa. Lyhyesti: Jos kortti on Android -matkapuhelimessa, ensimmäinen asia, jonka voimme tehdä, on käynnistää puhelin uudelleen. Kun aloitan uudelleen, virhe häviää useimmissa tapauksissa, entä jos et voi korjata sitä?

Sinä pystyt poista SD -kortti laitteesta ja puhdista korttipaikka, Tätä varten suosittelemme, että sammutat laitteen ja puhdistat sen pienellä puuvillalla ja alkoholilla. Odota muutama sekunti, kun alkoholi on täysin haihtunut, voit asettaa SD-muistin uudelleen ja kytkeä laitteeseen virran, tämä ratkaisu auttaa meitä, kun olemme asettaneet kortin väärin tai korttipaikan tukoksen vuoksi.

Käynnistä järjestelmä uudelleen

Jos asetit muistin paikalleen matkapuhelimen ollessa päällä, se saattaa olla tarpeen käynnistä matkapuhelin uudelleen. Itse asiassa joskus ihmiset sekoittavat, että SD -kortti on tyhjä eikä tue tätä vikaa.

SD -kortti on tyhjä tai sitä ei tueta

DS: n uudelleenasennus ja puhdistus

Olet saattanut asettaa micro SD -kortin väärin, ja ylimääräinen pöly voi puolestaan ​​aiheuttaa ongelmia. Kun otetaan huomioon tämä, puhdista SD -kortti ja aseta se takaisin paikalleen matkapuhelimellasi sopivalla tavalla, mieluiten silloin, kun se on kytketty pois päältä.

Muoto

Virus tai muu ongelma voi aiheuttaa tunteen, että SD -kortti on tyhjä tai sitä ei tueta. Tämä voidaan korjata alustamalla kortti, mitä voit yleensä tehdä matkapuhelimellasi tai tietokoneellasi.

Kuinka korjata kortti tietokoneeltasi

Joka tapauksessa, jos mikään ei toimi matkapuhelimella, on parasta kokeilla sitä tietokoneeltaParas vaihtoehto on käyttää Windowsin tarjoamaa chkdsk -työkalua.

Suorita chkdsk

Jos ongelma jatkuu näiden vaiheiden jälkeen, voit suorittaa ”tarkistuslevyn”. Tätä varten tarvitset tietokoneen, jossa on Microsoft Windows -käyttöjärjestelmä, aseta SD -muisti (jolloin tietokone lukee SD -kortin) ja paina Windows + R valintaikkuna avautuu.

Kirjoita sitten ”cmd” ja paina näppäimiä ctrl + shitf + enter tämä avaa komentorivi -ikkunan. Kun käyttäjätilit -ikkuna tulee näyttöön, hyväksy järjestelmänvalvojan oikeudet valitsemalla Kyllä.

Kirjoita komentokehoteikkunaan komento CHKDSK, joka skannaa tiedostot SD -kortin virheiden selvittämiseksi. Kun olet valmis, voit poistaa kortin tietokoneesta ja asettaa sen matkapuhelimeen, siellä näet, onko virhe korjattu.

Useimmissa tapauksissa ongelma ratkaistaan ​​yleensä tämän vaiheen jälkeen, jos tapauksesi on erilainen, muistissasi voi olla piilotettuja tiedostoja, jotka heittävät virheen Mitä voimme tehdä? Seuraavat vaiheet auttavat sinua ratkaisemaan sen

sd -portti kannettavassa tietokoneessa

Aseta kortti tietokoneeseen, paina Windows + R -näppäimiä ja kirjoita run -ruutuun ”ohjauskansiot” painamalla Enter, se avaa tiedostonhallinta -asetusikkunan, sieltä siirryt näkymän välilehteen ja valitset piilotetut tiedostot ja kansiot vaihtoehto. Lisäasetuksissa Sinun on valittava vaihtoehto piilotettujen tiedostojen ja kansioiden näyttämiseksi ja napsauta Käytä.

Siirry sitten SD -kortille ja Jos löydät läpinäkyviä kuvakkeita, poista ne, koska ne ovat piilotettuja tiedostoja. Kun tämä toimenpide on valmis, poista kortti ja aseta se laitteeseen ja tarkista, onko virhe ratkaistu.

Viimeisenä ratkaisuna meillä on SD -kortin alustaminen, vaikka se poistaa kaikki siinä olevat tiedostot, mutta se säilyy uutena ja voit käyttää sitä uudelleen millä tahansa laitteella. Voit palauttaa tiedostot ennen niiden alustamista.