Skip to content

Kopiokoneen tekeminen suurennettuna tai pienennettynä

27 de elokuu de 2021
hombre presionando boton panel impresora 13431

Paperit on asia, joka meidän on ennemmin tai myöhemmin tehtävä. Joskus ajattelemme, että menettely on vain byrokraattisissa tapauksissa, kuten verojen maksaminen, ajokorttimme hankkiminen tai pankkitalletustilin avaaminen. Totuus on menettely koostuu myös paljon yksinkertaisemmista asioista ja joka päivä.

Esimerkiksi kun menemme ostamaan puhelimen, kun ilmoittautumme yliopistoon, kun menemme lääkäriin. Kaikki nämä ovat tietysti menettelyjä, jotkut ovat yksinkertaisempia kuin toiset.

Nyt jotain, joka luonnehtii menettelyjä, ovat paperityöt ja asiakirjat, jotka meidän on esitettävä niiden hallinnolle. Tätä varten se on välttämätöntä tehdä paljon kopioita asiakirjoistamme, lomakkeista ja muista kaupoista.

Tässä on tarve tehdä suurennettuja ja pienennettyjä kopioita. Tietenkin tämä vaaditaan pääasiassa pienille asiakirjoille, joilla on rajoitettu merkki, kuten DNI, ajokortit tai henkilökortti.

On normaalia, että monet meistä eivät tiedä kopiokoneen käyttämisessä prosessia suurentaa tai pienentää kopioitavaa asiakirjaa. Siksi tämä artikkeli selittää sinulle kuinka suurentaa tai pienentää kopiokoneella.

Kuinka tehdä suurennettuja tai pienennettyjä kopioita kopiokoneella?

Ennen kuin aloitat, sinun on tiedettävä, että prosessi suurenna tai pienennä kopiokoneella se on erityinen kullekin eri merkkiselle kopiokoneelle. Vaikka olemme erilaisia, voimme kuitenkin korostaa tiettyjä yhtäläisyyksiä.

Näiden samankaltaisuuksien ansiosta voimme käsitellä prosessin sen saamiseksi yleisellä tavalla kyseisestä kopiokoneesta riippumatta. Vaiheet suurenna tai pienennä kopiokoneella ovat:

Ensinnäkin sinun on ladattava asiakirja, jonka haluat suurentaa. Tätä varten sinun on asema lähtöpisteessä kopiokoneen linssi.

Alkuperäpaikan selvittämiseksi on tarpeen tarkistaa kopiokoneen kohotetut merkit, useimmissa tapauksissa ne osoittavat lähtöpaikan. Toinen tapa tietää sen valokopion avulla testata.

Määritä kopion koko tai kuvasuhde

Kun asiakirja on ladattu, kopiokoneen painikkeiden välillä löydämme vaihtoehdon pienentää ja suurentaa. Tapauksestamme riippuen voimme napsauttaa niitä. Tässä asteikko on kopiokoneen oletusarvo.

Jos toisaalta etsimme henkilökohtaisempi asteikko, on tarpeen käyttää suuntapainikkeita saadaksesi suuremman tai pienemmän asteikon, sekuntia kotelossa.

Suurenna tai pienennä arkin koon mukaan

Erittäin tärkeä näkökohta, joka on otettava huomioon, on kopiointi, varsinkin kun se on suurennettu. se on suhteessa sen arkin kokoon, johon kopio tulostetaan, jos aiomme suorittaa sovelluksen erittäin suuressa mittakaavassa. Meidän on käytettävä laillisia tai ylimääräisiä oikeudellisia kokolomakkeita.

Meidän on kuitenkin myös otettava huomioon, pystyykö kopiokone ja tässä tapauksessa paperilokerot syöttämään suuria arkkeja. Muussa tapauksessa sinun on vain säädettävä mittakaavaa ja otettava kopioita testeistä, kunnes saat odotetun tuloksen.

Sitten sinun on vähennettävä hyvin vähän lisätäksesi marginaaleja

Se on myös erittäin kopioitaessa on tärkeää, että marginaaleja noudatetaan, siksi sinun on tehtävä useita kopioita testeistä. Näissä tapauksissa sinun on asetettava hyvin pienet vaa’at etenkin pienennyksiä tehtäessä ja tarkistettava, onko tulos ihanteellinen.

Kun asteikko syötetään, meidän on jatkettava lisätä tarvittavien kopioiden määrää asiakirjoista ja kun numero on syötetty, painamme OK -painiketta niin, että kopiokone tulostaa asiakirjan määritetyllä sovelluksella.

vaihtoehtoja pienentää tai suurentaa kopiokoneessa

Kuinka suurentaa tai pienentää kuvaa Wordissa?

Sana on erittäin monipuolinen tekstinkäsittelyohjelma tätä työtä varten. Voit käyttää sitä online -versiossa tai työpöytäversiossa.

Jos tulostettava kuva on jo digitoitu, suurennettujen ja pienennettyjen kopioiden tekemiseen se on paljon yksinkertaisempaa. Seuraavat vaiheet ovat seuraavat:

  1. Ensinnäkin meidän on luotava asiakirja Wordissa.
  2. Myöhemmin meidän on lisättävä kuvat juuri luomaamme asiakirjaan.
  3. Jos kyseessä on useampi kuin yksi kuva jota aiomme laajentaa tai vähentää, jokainen kuva on asetettava tyhjälle paperiarkille.
  4. Myöhemmin, muokkaamme ankkurointivaihtoehtoja jokaisesta kuvasta ja merkitse ’Kiinnitä sivulle’. Joten voimme siirtää kuvaa vapaasti sivulla.
  5. Vie sitten hiiri kuvan reunojen yli, kunnes se muuttuu pieneksi suuntanuoleksi. Nyt napsautamme ja suurennamme tai pienennämme kuvaa tarpeidemme mukaan.
  6. Muista, että jos kuvaa suurennetaan yhteen suuntaan, sen muoto on suhteeton ja sen sisältö menettää laadun. Muista siksi muuttaa kuvan leveyttä ja pituutta suhteessa. Kun kuvan koon muuttaminen on valmis, jatkamme asiakirjan tulostamista.

Kuten näet, kun kuva on digitaalinen, koon muuttaminen on paljon yksinkertaisempaa. Kopiokoneen etuna on kuitenkin se, että sitä voidaan soveltaa suoraan fyysiseen asiakirjaan ilman digitointia.

Voinko tehdä suurennettuja tai pienennettyjä kopioita tulostimella?

Tulostimet ovat erittäin monipuolisia laitteita, joilla on hyvin erilaisia ​​toimintoja tuotemerkistä riippuen. Mutta yleisesti ottaen tulosta voidaan suurentaa tai pienentää tietokoneeseen liitetystä tulostimesta. Tämän saavuttamiseksi sinun tarvitsee vain avata kyseinen tiedosto, jonka haluat suurentaa tai pienentää.

kopiokone

Sitten sinun on vain pakko kirjoita tulostusasetukset tai -asetukset, tämä toiminto näyttää ruudun, jossa on useita välilehtiä. Sieltä voit tehdä joitain säätöjä, kuten tulostuslaatua, tulostustyyppiä. Jos kopio on värillinen tai mustavalkoinen, voit säätää harmaasävyä.

Tässä valikossa on myös paperin suunta, pysty- tai vaakasuunta, ja voit valita tulostimeen ladattavan koon. Tulostusasetuksista voit tehdä haluamasi muutokset ja niiden välillä pienentää tai suurentaa alkuperäistä asiakirjaa.