Skip to content

Kuinka konfiguroida lähiverkkoyhteys ensisijaiseksi WiFi: n suhteen tai päinvastoin? (Esimerkki)

25 de elokuu de 2021
ethernet vs wifi

Oppia määritä lähiverkkoyhteys ensisijaiseksi WiFi: n suhteen tai päinvastoin se on tärkeää, jos sinulla on sekä WiFi että Ethernet.

Olet todennäköisesti huomannut, että Windows -versioista riippuen se vaihtaa automaattisesti Ethernetiin, kun se on kytketty. Tämä johtuu automaattisesta verkkoprioriteetista, jonka Windows määrittää kaikille verkkosovittimille.

Yleisesti ottaen tämä on hyvä. Jos kuitenkin haluat pakottaa tietyn verkon toisen päälle, sinun on poistettava toinen verkkosovitin käytöstä.

Jos esimerkiksi laajakaistayhteydessä on ongelma tai jos tulos epäonnistuu WiFi -nopeustestin jälkeen, se yrittää käyttää mobiilidataa USB -yhteyden kautta.

Mikä se on, mihin se on tarkoitettu ja miten laajakaistayhteys toimii? Nämä ovat kysymyksiä, jotka on tiedettävä ymmärtääksemme, mitä tässä opetusohjelmassa puhutaan.

Suurimman osan ajasta kuitenkin Windows kieltäytyy käyttämästä uutta yhteyttä sen alemman prioriteetin vuoksi Verrattuna pöytätietokoneen Ethernet -sovittimeen.

Jos sinulla on useita verkkosovittimia, sinun kannattaa harkita lähiverkkoyhteyden asettamista ensisijaiseksi WiFi -verkkoon sen sijaan, että poistat käytöstä sovittimen.

Langallisten ja langattomien sovittimien prioriteetin asettaminen Windowsissa

Jotkut käyttäjät kokevat yhteysongelmia, kun telakoidaan tai puretaan langallinen yhteys langattomaan yhteyteen ja päinvastoin. Seuraavaksi opetan sinulle, miten määritetään lähiverkkoyhteys ensisijaisesti WiFi: hen verrattuna Windowsissa, jotta vältetään verkkoviestintä.

 • Ensin sinun on napsautettava painiketta ”Alku”.
 • Napsauta hiiren kakkospainikkeella Verkko ja napsauta sitten hiiren kakkospainikkeella ”Ominaisuudet”.
 • Nyt kun olet ikkunassa ”Keskitä verkko ja jakaminen”, Sinun on valittava”Muuta adapterin asetuksia”.
 • ”Uudella sivulla”Verkkoyhteydet”, Valitse”ALT”Tuo valikkoikkuna esiin näppäimistöllä.
 • Klikkaa valikkoa ”Pitkälle kehittynyt”Ja sitten sisään”Lisäasetukset”.
 • Ikkunassa ”Lisäasetukset”Näet välilehden”Sovittimet ja siteet” ja sisään ”LiitännätNäet järjestyksen, jossa ne ovat.
  Voit siirtää nuolipainikkeita sivulle ”Langaton verkkoyhteysTästä esimerkistä.

Muuta verkon prioriteettia sovittimen asetusten avulla

Sovittimen asetusten kautta voit myös määrittää lähiverkkoyhteyden ensisijaisesti WiFi -yhteydellä tai päinvastoin. Tämän tyyppisen kokoonpanon suorittaminen yksinkertaisesti sinun on suoritettava seuraavat vaiheet jonka näytän sinulle seuraavaksi:

ethernet

 • Ensin sinun on käynnistettävä määrityssovellus napsauttamalla painiketta ”Kaikki asetukset”Ilmoituskeskuksessa tai etsimällä sitä Käynnistä -valikosta.
 • Siirry asetussovelluksessa kohtaan ”Verkko ja Internet”, sitten”Osavaltio”ja napsauta”Muuta sovitinvaihtoehtoja”, joka näkyy oikeassa ruudussa.
 • Yllä oleva toiminto avaa verkkosovittimen sivun ohjauspaneelista. Etsi verkkosovitin, jonka prioriteettia haluat lisätä, napsauta sitä hiiren kakkospainikkeella ja valitse vaihtoehto ”Ominaisuudet”.
 • Valitse ominaisuusikkunassa vaihtoehto ”Internet -protokollan versio 4 (TCP / IPv4)”ja napsauta painiketta”Ominaisuudet”.
 • Verkon prioriteettivaihtoehto on piilotettu lisäasetuksissa. Sinun on valittava vaihtoehto ”Pitkälle kehittynyt”.
 • Poista valinta ”Automaattinen mittari”ja kirjoita numero, joka on pienempi kuin 10. Napsauta painiketta”Okei”tallentaa muutokset.
 • Aion vain osoittaa, että kirjoitan pienimmän mahdollisen numeron, esimerkiksi ”1”.
  Yleisesti, Windows käyttää prioriteettinumeroita yli 20, joten minkä tahansa prioriteetin alle 20 pitäisi olla kunnossa. Jos ei, voit aina muuttaa sen alemmaksi.
 • Sulje kaikki muut ikkunat ja käynnistä järjestelmä uudelleen, jotta muutokset tulevat voimaan.

Siinä kaikki. Tästä lähtien etusijalla olevaa verkkoa suositaan muihin aktiivisiin verkkoihin nähden. Jos haluat joskus palata, valitse ruutu ”Automaattinen mittari”vaiheessa 5.