Skip to content

Kuinka tietää mobiilikameran kuvanlaatu

2 de syyskuu de 2021
persona utiliza camara profesional 14582

Mikä mittaa kuvan laadun? Mikä on valokuvan resoluutio? Kuinka voin määrittää kamerani kuvien kuvanlaadun? Voinko parantaa valokuvieni kuvanlaatua?

Jos tietosi valokuvauksesta ovat perusasioita, olet varmasti miettinyt, mikä määrittää kameran valokuvien kuvanlaadun. On todennäköistä, että olet useamman kerran nähnyt valokuvia, jotka on otettu vähän resursseja käyttävällä kameralla parempi laatu kuin ammattikamera.

Siksi päätimme tänään ihmeessä kumoa kaikki olemassa olevat myytit kameran valokuvien kuvanlaadusta.

Mikä on kameran ”resoluution” merkitys?

Jotta voimme määrittää tai tietää kameran tarkkuuden tärkeyden, meidän on ensin tiedettävä, mikä resoluutio on. Ja tämä viittaa yhden tuuman pituisten pikselien tai pisteiden määrään. Siksi mitä enemmän pisteitä tällä mittayksiköllä on, sitä suurempi kuvan resoluutio on ja se on terävämpi tai tarkempi.

Mutta yleisesti ottaen kameran resoluutio ilmaistaan ​​pikselimäärällä, joka on olemassa sekä poikki että poikki. Esimerkiksi 200 psi: n resoluutiolla on silloin 40 000 tuhatta pikseliä. Siksi kamera 400 psi: n resoluutio on suurempi ja kuvat terävämpiä kuin 200 psi: n.

Kuinka voin mitata kameran laadun matkapuhelimessa

Matkapuhelinkameran laatu voi määräytyä eri tekijöiden perusteella, ja jos otat ne huomioon, niin teet sen pystyä mittaamaan sen laatua. Mutta ensin on tärkeää, että tiedät, ettei vain megapikselien määrä määrää, onko se hyvä vai huono. Siksi sinun ei pitäisi keskittyä siihen, koska jotkut tunnetut tuotemerkit ovat pienentäneet megapikseliä ja kuvien laatu on erittäin hyvä.

Siksi on välttämätöntä keskittyä johonkin muuhun näkökohtaan ja ensimmäinen on ” polttoaukko ”, jonka on oltava f / 2.0 tai pienempi. Tämä määritä valon määrä, jonka se voi kaapataToinen etsittävä ominaisuus on ’Optinen kuvanvakautus’. Näin vältät kuvien epätarkkuuden tai epätarkkuuden.

Ja viimeinen arvioitava ominaisuus tai ominaisuus, jonka mukaan kameran on oltava hyvälaatuinen, on sen kyky ottaa valokuvia yöllä. Missä terävyys, yksityiskohdat hämärässä ja jopa kirkkaassa valossa. Voitko antaa meille a tärkeä osoitus älypuhelimemme kameran hyvästä laadusta.

Mobiilikameran valinta oikein

Kuten aiemmin mainitsimme, meidän on otettava huomioon useita tekijöitä, kun haluamme valitse matkapuhelimen digitaalikamera oikein. Ja monet älypuhelimet antavat tälle osalle paljon merkitystä. Ja löydämme tunnustettujen merkkien malleja, jotka varustavat laitteensa laadukkailla kameroilla.

Siksi meidän on osallistuttava hieman matkapuhelimen tekniset tiedot. Kuten tarkkuusanturit, kuva-anturit, megapikselien lukumäärä, optinen liikkeenvakautus, monisuurentava zoom, salama. Samoin kuin polttovälin, jos pidämme nämä näkökohdat mielessä, voimme valita oikean kameran.

Voiko megapikseliä mitata kameran valokuvien kuvanlaatua?

Varmasti useita kertoja olet kuullut, että kuvan laatu, kameran valokuvat riippuvat kameran megapikseleistä. Ja varmasti olet yrittänyt parantaa kameran laatua saadaksesi parempia valokuvia. Tai suurenna tai suurenna valokuvan kuvanlaatua.

Totuus on, että riippumatta siitä, mistä laitteesta puhut, olipa kyseessä matkapuhelin, tabletti, videokamera tai ammattikamera, ensimmäiset tiedot, jotka määrittävät valokuvien kuvanlaadun, ovat megapikseliä jonka kamera omistaa.

valokuvien kuvanlaatu kamerassa

Mutta itse asiassa matkapuhelimen, tabletin, videokameran tai ammattikameran kameran megapikselit eivät vaikuta kuvan laatuun. Joten sinulla voi olla 10 megapikselin kamera ja sama laatu kuin 10 megapikselin kamera. 16 megapikseliä.

Se saattaa kuulostaa hullulta, mutta sitä se on. Megapikseleillä tarkoitetaan kameran kennon pikselimäärää. He ovat vastuussa ratkaisun tarjoamisesta. Mikä voi saada valokuvan näyttämään paremmalta.

Miten kuvan laatu mitataan tai määritetään?

Hyvä kuvanlaatu mahdollistaa valokuvien muokkaamisen kuin ammattilainen. Tämä johtuu siitä, että mitä parempi laatu, sitä enemmän suunnitteluvapautta sinulla on, esimerkiksi voit suurentaa kuvan kokoa menettämättä laatua.

Siksi, hyvä kuvanlaatu on välttämätöntä. Mutta miten määrität kuvan laadun? Se voidaan mitata tai määrittää parametreilla, kuten väri, kameran pakkaus, luonnollinen tai keinotekoinen valo, kontrasti ja kylläisyys.

Kameran käytettävissä olevien megapikselien määrä ei määritä kuvan laatua. Tällä tavalla on mahdollista, että 10 megapikselin kamera ottaa parempia kuvia kuin 16 megapikselin kamera.

Miksi näin tapahtuu? Se johtuu kameran mahdollisesti anturin koosta. Mitä suurempi valokuvakenno, sitä parempi laatu ja tapa kuvata värit, valo, kontrasti, kylläisyys tai varjot.

mittaa tai määrittää valokuvien kuvanlaatua

Joten kun ostat kameran, sen sijaan, että valitsisit kameran, jolla on suurin megapikselimäärä, valitse se, jolla on suurempi kenno.

Tekijöitä, jotka auttavat ottamaan valokuvaa

Nyt kun tiedät, että valokuviesi kuvanlaatu ei riipu kameran megapikseleistä, vaan sen anturista, asioita, jotka voit pitää mielessä ottaaksesi valokuvia erinomainen laatu:

  • Ota valokuvia, joissa on hyvä valo. Jos kysyt valokuvauksen ammattilaisilta, he vastaavat sinulle, että hyvän valokuvan salaisuus on valo, jolla otat sen.
  • Määritä tavoite. Valokuvausmaailmassa sitä kutsutaan Focukseksi. Kun otat valokuvaa, keskity kohteeseen, paikkaan tai henkilöön, johon haluat keskittää valokuvasi, jolloin laatu paranee.
  • Mitä kiinteämpi esine tai henkilö, jolle otat valokuvan, sitä parempi sen laatu on, koska tarkkuus on parempi ja voit välttää epäselviä valokuvia.

Hyvä valaistus

Valaistus tai valotus On erittäin tärkeää, jos haluamme saada upeita valokuvia, joissa meillä on oltava oikea määrä valoa. Älypuhelimissa suljin säädetään yleensä automaattisesti, jolloin tarvittava valo pääsee sisään. Ja löydämme niistä kolme eri säätötilaa valon valotuksen säätämiseksi.

Selkeä tavoite

Tarkennus on toinen erittäin tärkeä näkökohta, jossa voit päästä tarpeeksi lähelle ottaaksesi valokuvan yksityiskohtaisesti. Vaikka voit hyödyntää zoomauksen eri tasoja että kamera omistaa, mutta sinun on oltava erittäin varovainen tämän suhteen. Koska näet kuvan vääristymiä, jotka uhkaavat valokuviesi laatua.

valokuvan kuvan laatu

Hyvin optimoitu ISO ja HDR

Optimoi HDR tai suuren dynaamisen alueen tila se on tärkeää, koska tämän vaihtoehdon avulla voit kaapata kuvassa esiintyvät varjot ja valot. Tästä syystä voimme ottaa kuvia, joissa tausta näkyy selvästi, mutta tumma esine tai päinvastoin. Siksi on tärkeää aktivoida tämä toiminto sen automaattisessa arvossa.

Jos kyseessä on ISO -herkkyys, joka on vastuussa matkapuhelimesi kameran anturin sieppaaman valon määrän säätämisestä. On myös tärkeää, että aktivoimme tämän toiminnon automaattiseen arvoonsa. Tämän olla älykkäästi ohjattava valotulo ja älkäämme saako ongelmia valokuvien laadun kanssa.

Tulostustarkkuus Vs Näytön resoluutio, mitä minun pitäisi asettaa etusijalle?

Näytön resoluutio, kuten jo mainitsimme, liittyy tuuman sisältämien pikselien määrä. Mitä suurempi pikselimäärä, sitä suurempi resoluutio ja sitä suurempi kuvien terävyys ja koko. Tulostustarkkuus on sen sijaan tulostuspistemäärä, jonka tulostin pystyy täyttämään.

Siksi, kun valitset tai priorisoit tulostustarkkuuden ja näytön resoluution välillä, on parempi kallistua näytön tarkkuuteen. Mitä suurempi tämä koko, sitä suuremmat kuvat ja selkeämpi.

Mitä tekemistä megapikseleillä on todellisen kuvanlaadun kanssa?

Usein ajatellaan, että digitaalikameran käytettävissä olevien megapikselien määrä määrää valokuvan tai kuvan laadun, mutta näin ei ole. Koska megapikselit edustavat valokuvan pisteiden tai pikselien lukumäärää, tätä kutsutaan myös tarkkuudeksi. Siksi megapikselit määräävät vain kuvan koon, eivät sen laatua.