Skip to content

Mikä on ACARS -järjestelmä ja miten se toimii ilmailuviestinnässä?

1 de syyskuu de 2021
avion azul

Yksi suurimmista pyrkimyksistä vähentää kaikkien miehistön jäsenten työmäärää ja parantaa siten navigointitietojen eheyttä vuonna 1978 Lentokoneiden viestintäosoite- ja raportointijärjestelmä tai ACARS, on integroitu ilmailuun.

Aivan 80 -luvulla tästä järjestelmästä tuli varsin suosittu, ja vuosien varrella tämä järjestelmä on ottanut suuren lennon sen lisäksi, että se on kehittänyt useita parannuksia järjestelmäänsä.

ACARS käsittää viestintäjärjestelmän, joka on määritelty kohdassa koodin valvonta lentokoneen ja sen maa -aseman välillä. Kaikki tämä onnistuu, ja sen ainoa tarkoitus on antaa sinun hallita koneen tilaa automaattisesti lennon aikana.

Tällä tavalla se lähettää erityyppisiä tietoja huoltokeskukseen ja reitittää samalla tavalla kaiken viestintä operatiivinen ja logistiikka.

ACARS, INMARSAT ja HFDL Mitä sinun tarvitsee tietää?

70 -luvulla lentokoneissa alkoi olla monimutkaisia ​​laitteita, joiden järjestelmissä oli tietokoneita, mutta ei henkilökohtaisia ​​tietokoneita, vaan muita ilmailualan erikoislaitteita. Tämä seikka avasi oven entistä enemmän kehitykselle, joten vuonna 1978 ACARS sai tiensä englanninkieliselle lyhenteelleen, mutta tämä tarkoittaa ”Lentokoneiden viestintäosoite- ja raportointijärjestelmä”.

Kaikkeen tähän meidän on lisättävä myös se tosiasia, että aluksella olleet viestintälaitteet alkoivat muodostaa yhteyden ja jotka toimivat VHF -taajuuksien kanssa: Erittäin korkea taajuus ja HF: Korkeataajuus

Tämän yhdistelmän avulla laite voi lähettää ja vastaanottaa viestejä automaattisen verkon kautta, jotka sijaitsevat sen maa -asemilla.

Mainitut asemat on myös yhdistetty keskitettyyn jakelujärjestelmään, joka reitittää viestit automaattisesti lentokoneen ja maanvastaanottimen välillä. Tämä sama prosessi tehdään jopa päinvastoin.

Tästä syystä tämä verkko, joka koostuu neljästä satelliitteja, jonka sijainti on geostationaarisella päiväntasaajan kiertoradalla, juuri sen yläpuolella Tyyni valtameri, Intian valtameri sekä Atlantin valtameren itä ja länsi auttavat tarjoamaan kaiken tämän laajan kattavuuden alkaen 80 astetta pohjoisesta 80 asteeseen eteläistä leveyttä.

ACARSista tuli nopeasti erittäin tärkeä työkalu lentotoiminnan asianmukaiseen hallintaan. Tämän avulla oli myös mahdollista helpottaa lentotietojen automaattista lähettämistä, mutta myös vaihtaa palvelussa lähetettyjä viestejä ja vastaavasti saada tietoja meteorologinen ilman mitään ongelmaa.

ilmailualan pimeä järjestelmä

FANS ja sen tietolinkit

Vuosia sen jälkeen ACARS, ICAO perusti komitean, joka alkoi vastata tulevaisuuden lennonvarmistusjärjestelmän luomisesta. Samalla tavalla kehitettiin erilaisia ​​konsepteja, jotka otettiin käyttöön ilmaliikenteen hallinnan saavuttamiseksi.

Tässä järjestelmässä niiden tulisi keskittyä aiempaan ICAOn kanssa tehtyyn työhön, jolla oli laaja suhde ADS: n automaattiseen riippuvaiseen valvontaan tai automaattiseen riippuvaiseen valvontaan.

Tämä edistys on auttanut viestinnässä, joka tapahtuu ohjaajan ja ohjaimen välillä CPDLC -datalinkkien tai kautta Controller Pilot Data Link -viestintä. Siitä lähtien nämä toiminnot tunnetaan nimellä ”FANS”, joka kuvaa ilmailutekniikkaa.

Tämä järjestelmä tarjoaa viestinnän suoraan kehittyneen datalinkin kautta ohjaajan ja ohjauksen kanssa lento liikenne. Tällä tavalla on mahdollista nostaa lennonvarmistus ja oma valvonta paljon korkeammalle tasolle.