Skip to content

Mikä on binaarikieli? – Merkitys ja miten muuntaa toiseen järjestelmään

2 de syyskuu de 2021
codigo binario verde negro 14575

Ihmisillä on ollut erittäin pitkä historia, jossa olemme kehittäneet joukon tärkeitä tekniikoita he ovat auttaneet meitä Sellaisilla tavoilla, joita emme olisi koskaan voineet kuvitella.

Yksi tapa nähdä todisteita tästä on tietokoneiden kautta. Olemme riippuvaisia ​​heistä joka päivä, ja jos poistamme ne ympäristöstämme, ymmärrämme sen melkein heti. Siksi monet ihmettelevät, miten he työskentelevät. He tekevät sen binaarikielen kautta, mikä näytämme sinulle alla.

Kuinka binäärinen numerointijärjestelmä toimii

Binäärikieli luotiin nimenomaisesti sen avulla, että se pystyi luomaan kommunikaatiolinkin ihmisen ja koneen välille; eli tietokone. Tämä on tärkeää, koska ilman tätä kieltä ihminen ei voisi hallita tietokoneen fyysisten osien suorittamia prosesseja. Muista, että kaikki nämä osat koostuvat a kasa sähköosia jotka aktivoituvat, kun heille välitetään virta.

Binaarikieltä käytetään siten, että laitteistotyyppiset komponentit tietävät, milloin niiden on toimittava ja millä tavalla niiden pitäisi toimia. Tämä on erittäin tärkeää, koska ilman tätä kieltä monet tietokoneen fyysiset osat ne vahingoittuisivat vain yrittäessään sytyttää sen.

Mitä 0 ja 1 tarkoittavat binäärikoodissa?

Binaarikieli opettaa näille osille kuinka paljon energiaa ja miten sitä käytetään. Tätä kieltä käsitellään vain kahdella kirjaimella, jotka tässä tapauksessa ovat meille numeroita. Nämä ovat ”0” ja ”1”, jotka voidaan laskea ’ei’ ja ’kyllä’. Monet ihmiset viihdyttävät kirjoittamalla nimesi binaarikoodiin.

Binaarijärjestelmän ominaisuudet

Tietokoneiden käyttämä järjestelmä on binäärinen, jolla on joitakin erityispiirteitä, jotka erottavat sen muista samankaltaisista koodeista. Voimme esimerkiksi mainita seuraavat ominaisuudet: se koostuu kahdesta numerosta (0 ja 1); Näiden numeroiden sijainnista riippuen sillä on erilaiset arvot ja; Sitä käytetään erilaisiin tietokoneisiin jännitteen epätasaisuuden vuoksi.
tietokoneet päällekkäin

Etäisyydet

Saatat myös löytää muita binaarikoodin erityispiirteitä. Yksi näistä on etäisyys; joka määritellään pohjimmiltaan tilaksi, joka erottaa kaksi yhdistelmää bittien lukumäärästä riippuen yhdistelmästä toiseen. Tämä tekee tästä ominaisuudesta ainutlaatuisen vain tälle kielelle.

Täydentävät itseään

Tämä on automaattinen täydennys, pikemminkin se on periaate, joka tekee järjestelmästä binäärisen; koska se onnistuu täydentämään itsensä automaattisesti yhdeksän desimaalin ekvivalentiksi; joka tapahtuu kääntämällä minkä tahansa binaariyhdistelmän osia.

Kuinka vaihtaa binaarijärjestelmästä toiseen järjestelmään

Binaarista Octaliin

Oktaalijärjestelmä sille on tunnusomaista, että se koostuu 8 numerosta välillä 0-7; Jotta voit muuntaa binaarikoodin oktaalikoodiksi, sinun on toimittava seuraavasti: aluksi sinun on erotettava binaarijärjestelmä kolmen numeron ryhmäksi vasemmalta oikealle; sitten kerrotaan jokainen numero kahdeksalla ja nostetaan sen sijainnin mukaan. Annamme sinulle selkeän esimerkin alla.

Vaihda 110001 oktaalijärjestelmään

Erotamme numerot = 001; 110

Erotamme jokaisen numeron kertoakseen = 0 * (8 ^ 2) + 0 * (8 ^ 1) + 1 * (8 ^ 0); 1 * (8 ^ 2) + 1 * (8 ^ 1) + 0 * (8 ^ 0)

Saamme jokaisen tulon = 0 + 0 + 1; 64 + 8 + 0

Teemme kaikkien tuotteiden summan ja saamme lopputuloksen = 73

Binääristä heksadesimaaliin

Kun on kyse heksadesimaalijärjestelmästä, on selvennettävä, että se koostuu yhteensä 16 aakkosnumeerisesta numerosta; eli siinä yhdistyvät numerot ja kirjaimet; numerot ovat 0 – 9 ja kirjaimet A – F; siten otetaan huomioon 16 järjestelmätietoa.

Nyt, jotta voit muuttaa binääriluvun heksadesimaaliksi, sinun on tehtävä seuraava: ensin sinun on ryhmiteltävä numerot 4: n ryhmiin (valittu oikealta vasemmalle); sitten kerrotaan jokainen termi 16: lla korotettuna sen paikan tai paikan mukaan, joka sillä on järjestyksessä. Esimerkki: muuta 1011 heksadesimaalijärjestelmäksi

Jokainen numero kerrotaan = 1 * (16 ^ 0) + 1 * (16 ^ 1) + 0 * (16 ^ 2) + 1 * (16 ^ 4)

Suoritamme tuotteiden resoluution = 1 + 16 + 0 + 65536

Lisäämme ja saamme lopputuloksen = 65553
globaali binaarijärjestelmä

Binaarisesta desimaalijärjestelmään

Pystyä muuttamaan binaariluvusta desimaaliksi; sinun on noudatettava alla annettuja ohjeita: ensin otat binaarikoodin; sitten kerrot jokaisen numeron kahdella ja nostat sen sijainnin mukaan; ja niin jatkat samaa menettelyä, kunnes viimeistelet numerot; lopulta teet summan ja voila, se on tulos.

Esimerkki: Muutamme 0100110 desimaalijärjestelmäksi

Ensin kerrotaan = 0 * (2 ^ 0) + 1 * (2 ^ 1) + 0 * (2 ^ 2) + 0 * (2 ^ 3) + 1 * (2 ^ 4) + 1 * (2 ^ 5 ) + 0 * (2 ^ 6)

Tuotteet sijoitetaan = 0 + 2 + 0 + 0 + 16 + 32 + 0

Saat lopputuloksen = 48

Miten binäärikieli kommunikoi tietokoneen kanssa?

Kun sinulla on laitteistotyyppisiä materiaaleja, huomaat, että ensimmäinen asia, joka sinun on tehtävä, on opettaa heille, kuinka niiden tulisi toimia sopusoinnussa tietokoneen muiden osien kanssa. Koska nämä laitteet eivät ole eläviä olentoja eikä niillä ole aivoja, ne toimivat vain kun heille johdetaan sähkövirta. Tietyn tuloksen antamiseksi erityinen virta tehdään laitteen läpi.

Tämä virta sisältää erityisiä tietoja, jotka kertovat komponentille, mitä tehdä. Viesti on koodattu nollien ja ykkösten kautta, jotka muodostavat monimutkaisia ​​yhdistelmiä voidakseen koodata kokonaisia ​​sanoja tällä tavalla tietokoneesi laitteisto voi käsitellä niitä. Toinen tapa tarkkailla binaarikieltä on Binary Files.

Binäärikoodin ansiosta ASCII -järjestelmä voidaan luoda. Tämä järjestelmä on suuri merkitysKoska tämän järjestelmän ansiosta pystyimme aloittamaan monimutkaisempien ohjelmien koodaamisen, mikä ylitti binaarikoodilla luotujen ohjelmien tarjoamat mahdollisuudet.

Kun binaarikoodi syöttää fyysisen komponentin, sillä on sarja piirejä, jotka aktivoidaan ja deaktivoidaan pyydettyjen tehosteiden luomiseksi. Kun koodi lukee 1, piirit aktivoidaan ja kun 0 kulkee, piirit deaktivoidaan. Tämä luo komentorivin, jota laskennallinen prosessointiyksikkö voi seurata.

Nämä hahmonvaihdot tapahtuvat uskomattomilla nopeuksilla, tuhansia tuhansia sekunnissa. Käytettyjen bittien määrä on verrattavissa vain kapasiteetti ja teho tietokoneeltasi.

tietokoneet käynnissä

Kuka loi binäärikoodin?

Tämä on kysymys, jonka monet ihmiset ovat kysyneet itseltään. Tämä on erittäin tärkeää, koska tämän kielen pystyttäminen on aina luettu vain yksi henkilö historian kautta.

Jos tiedät Isaac Newtonin tarinan, tiedät, että hänellä oli vihollisetutkija, jolla ei todellakaan ollut pahoja aikomuksia vastapuolensa kanssa. Tämä tiedemies on Gottfried Leibniz, ja voidaan katsoa, ​​että hän on koodinsa ansiosta tietotekniikan isä.

Binaarijärjestelmän merkitys on siinä, että se on kaikkien ihmisten elektronisten teknologioiden perusta. On tärkeää, että tiedät, että bitti on virtuaalitilan mittayksikkö pienin kaikista. Jos nämä kerrotaan, saat erilaisia ​​muita mittakaavoja. Monet ihmiset ottavat tämän huomioon muuttaessaan megabitejä gigabiteiksi.

Muistutamme myös, että binäärikoodi on kielijärjestelmä on vain kaksi merkkiä, ja siksi sille on annettu binaarinen nimi.