Skip to content

Mikä on FAX -tiedosto ja miten se avataan tietokoneelta? (Esimerkki)

26 de elokuu de 2021
dibujo de

FAX -tiedostot tunnetaan pääasiassa siitä, että niitä käytetään eri sovelluksissa eri käyttöjärjestelmissä, jotka suosivat tässä muodossa olevaa tiedonsiirtoa. Ymmärtää mikä on FAX -tiedosto ja miten se avataan tietokoneelta, On erittäin tärkeää maksimoida sen käyttö kokonaan ja välttää erityisiä virheitä, jotka estävät tietoja.

Kun viitataan tiedostoon, jolla on FAX -tunniste, se tarkoittaa, että se on tyyppiä MuotoFaksi”(FAX) on kehitetty eri toimintoja varten. Tietojen siirtoa tässä muodossa noudatetaan tiukasti Kansainvälisen televiestintäliiton määräysten mukaisesti tai sitä säännellään.

Opi helposti, mikä FAX -tiedosto on ja kuinka voit avata sen tietokoneeltasi

Yleensä faksilaajennuksella varustettu tiedosto on uudelleennimeytetty kuvatiedosto, koska se oli alun perin TIFF -muodossa. Jos et vieläkään osaa avata tiedostoja TIFF -muodossa, voit oppia tekemään sen matkapuhelimellasi tai tietokoneellasi täältä.

The .fax -tiedostoja, ovat rakenteellisesti yhdenmukaisia ​​kuvan kanssa ”Bitmap” asiakirjasta, joka on aiemmin lähetetty tai vastaanotettu faksin tai faksin kautta.

Kaikki tässä muodossa olevat kuvat voidaan katsella ilman ongelmia sovelluksissa, joissa on faksinhallintakyky. Samoin niillä erikoiskäyttöjärjestelmillä, kuten Windows, on erityisiä esikatseluohjelmia tälle asiakirjaluokalle, kuten esimerkiksi Windows Photo Viewer.

Samaan aikaan se ei ole ainoa sovellus, joka on tarkoitettu suorittamaan tämä työ, koska muita vaihtoehtoja on saatavana Windowsissa. On huomattava, että olemassa olevien varianttien suuren määrän vuoksi jotkut pääasiassa käytetyistä ovat MightyFax, Image Viewer tai XnViw.

Sitä vastoin MacOS -järjestelmässä faksitiedostojen lukutoiminto ei ole vanhentunut, ja heillä on myös työkalut tätä toimintoa varten. Samassa järjestyksessä kuin edellinenkin tapaus, a ensisijaiset alueet ovat Apple Preview ja Image Viewer.

Tietäen periaatteessa, mitä a FAX -tiedosto ja kuinka avata ne tietokoneelta. Ltai seuraavaksi tulee tarkistaa, onko tietokoneessasi äskettäin mainittu työkalu, jota voidaan käyttää tukena tämän tyyppisten asiakirjojen kohtaamisessa.

Avaa faksitiedosto PC: llä askel askeleelta

Jokainen nimetty ohjelma riippumatta siitä, onko kyseessä Windows vai MacOS, voivat avata faksitiedostot heti. Muussa tapauksessa on olemassa muita reittejä, joilla voidaan yrittää käyttää niitä, kunhan on selvää, mikä FAX -tiedosto on ja kuinka se avataan tietokoneelta.

Jos skenaario tapahtuu, kun FAX -tiedosto ei avaudu, de facto -syy voi olla se, että se on vioittunut tai siirretty väärin. Sitä voi puolestaan ​​yksinkertaisesti vaatia poista ”.fax” -laajennus palauttaa sen alkuperäiseen TIFF- tai TIF -muotoon. Koska loppujen lopuksi ne ovat sitä, tiedostot, jotka on naamioitu eri muodossa.

Samoin jos tietokoneesi on useita sovelluksia näiden tiedostojen avaamiseen, älä epäröi vaihtaa käyttämääsi toiseen. Joskus tietyillä ohjelmilla on ohjelmointivirheitä suoritettaessa.

faksimaskotti ja kuvake

Äärimmäisessä tilanteessa on varmistettava mahdollisimman paljon, ettei faksitiedosto ole kyllästetty tietokoneviruksella, koska se voi estää sen toiminnan. Ja jos näin on, tietokoneen virustentorjunta toimii suojana, joten se ei salli sen lukemista millään sovelluksella, vaikka kuinka yrittäisi.

Ymmärrän myös täydellisesti mikä on FAX -tiedosto ja miten se avataan tietokoneelta, voit tunnistaa mahdolliset muut virheet. Tarkista esimerkiksi, onko käytössä olevan tietokoneen tilillä täydet järjestelmänvalvojan oikeudet. Jos käyttöjärjestelmä pystyy ”suorittamaan” tiedoston lukemiseen valitun työkalun tai jos ohjelmisto yleensä päivitetään äskettäin.