Skip to content

Mikä on mikrokontrolleri? Määritelmä ja perusominaisuudet

24 de elokuu de 2021
componentes electronicos 13601

Jos olet kysynyt itseltäsi mikä on ja mihin mikrokontrolleri on tarkoitettu? Mikä on sen toiminta? No, tässä selitämme kaikille selkeällä ja ymmärrettävällä tavalla kaiken, mitä sinun tarvitsee tietää tästä tekniikan osasta, joka antaa meille niin paljon joka päivä ja että me emme usein edes tiedä, että se on siellä.

Mikro -ohjaimia käytetään laajalti maailmanlaajuisestivaihtelevat moottoreiden ohjaamiseen käytetyistä ja niihin, jotka on koottu levyille Arduinon kaltaisten innovaatioiden luomiseksi. Tästä ja muista syistä emme voisi kuvitella nykyaikaista elämää ilman tätä instrumenttia.

Mikä on PIC ja mihin sitä yleensä käytetään?

Mikro -ohjain Se mahdollistaa lähinnä sellaisten laitteiden, kuten matkapuhelimien, tietokoneiden ja kaikenlaisten jokapäiväisessä elämässä käyttämiemme laitteiden olemassaolon. Siitä on tullut erinomainen ratkaisu elektroniikkaan, ja sillä on riittävästi rakennetta tukemaan liitäntävaihtoehtoja.

Sama kuin on piiri, joka sisältää tietokoneen komponentitTämä on kooltaan melko pieni, ja se on sisällytetty sitä ohjaavaan laitteeseen, ja se pystyy myös minimoimaan komponentit ja kustannukset, koska ne ovat tietokoneen levyjen keskeinen osa.

Tämä koostuu sarjasta moduuleja, jotka ovat yleensä yhteisiä kaikille malleille, ja sen komponentit ovat seuraavat: CPU -prosessori, ROM -ohjelman muisti, DMA -ohjain, keskeytysten hallinta, Bluetooth -viestintämoduulit, LCD -näyttöliitännät, RAM -datamuisti, sisäinen oskillaattori ja monia muita komponentteja.

Se muistetaan yleensä yksinkertaisempana ja vanhempana versiona siitä, mitä suorittimia nykyään on. Edellä mainituista voidaan nähdä, kuinka tärkeitä mikrokontrollerit ovat, koska saavuttaa teknologisten laitteiden kehityksen jota käytämme päivittäin.

Mikä on mikro -ohjaimen toiminta?

Mikro -ohjaimen toiminta on erittäin nerokas ja mahdollistaa useiden tehtävien suorittamisen sekunnissa, ja sitä käytetään laajalti järjestelmissä, joissa on integroitu suoritin, joka toimii apuna perusohjeiden ilmaisussa, mutta kun niitä käytetään yhdessä, niistä voi tulla suuria laskelmia. Jos haluat lisätä ohjeita mikrokontrolleriin, sinun on tehtävä ohjelmiston kautta.

Ohjelman lisäämiseksi mikrokontrolleriin se on kopioitava heksadesimaaliksi, koska sen muoto on erinomainen. Ohjelman suunnittelua varten sinun on tiedettävä sen toiminnalliset osat, jotka ovat ROM -muistia sekä tulo- ja lähtölinjoja. Sen toimintojen ja analogiatason säätöalueiden ansiosta on mahdollista käyttää MCU -kortteja langallisten elektronisten korttien sijaan, jotka ovat monimutkaisia.

Siinä on myös toimintoja, jotka toimivat rinnakkain ohjelmien kanssa, joita ovat: Kellopiirit, ajastimet, Watchdogel, joka on ohjain, joka reagoi äärettömiin vuorovaikutuksiin, analogiset digitaalimuuntimet, virtakatkosuojaukset ja alhaisen kulutuksen valmiustilat.

Mihin mikrokontrolleri on tarkoitettu?

Mikro -ohjaimen pääelementit

Kun puhumme mikrokontrollereista, tarkoitamme integroitu piiri, joka sisältää tietokoneemme komponentit, tämä yleensä ohjaa tietyn tehtävän toimintaa, koska se on niin pieni, että se on tavallista integroida laitteeseemme, jota se ohjaa. Tämä koostuu sarjasta elementtejä, jotka mahdollistavat sen oikean toiminnan, ja jotka ovat:

Oheislaitteet

Tulo- ja lähtölaitteilla on erittäin tärkeä rooli, koska niiden kautta mikro -ohjain on vuorovaikutuksessa ulkopuolen kanssa. Toisin sanoen, vastaanottaa ja lähettää tietojaLisäksi on otettava huomioon seikka, että vaikka mikro -ohjaimessa on useita tulo- ja lähtölaitteita, vain yksi pystyy suorittamaan molemmat toiminnot.

Prosessiyksikkö

Keskusyksikkö tai suoritin, voimme sanoa, että se on mikrokontrollerin ydin tai aivot, koska sen tehtävänä on suorittaa aiemmin muistiin tallennettuja toimintoja.

Mikroprosessori

Kun puhumme mikroprosessorista, viitataan tiettyyn osaan mikrokontrollerissa, mikä tekee tästä järjestelmästä toimivan. Selittämällä se tarkemmin, se on a Integroitu virtapiiri joka on osa keskusyksikköä eli järjestelmän ydintä.

Muisti

Muisti on tila, jossa mikroprosessori tallenna kaikki tiedot joka tallentaa sen, lisäksi se tallentaa myös toiminnot, joita se voi suorittaa tehtäviensä suorittamisen kannalta.

Mitä hyötyä mikrokontrollerille voidaan antaa?

Pohjimmiltaan, koska se on tarpeen niin monille asioille, sillä on loputon määrä toimintoja, koska sillä on sama tietokoneessa olevat esteet, joka auttaa meitä käsittelemään sitä tietokonelaitteena.

mikrokontrollerin toiminta

Tätä voidaan käyttää anturien hallintaan, peleihin, laskinkehitykseen, kevyissä sekvensoijissa, sisään kevyet varoitukset, sähkölukkojen käyttöön, myös sähköisiin esityslistoihin. Antaa meille mahdollisuuden käyttää televisioiden, kellojen ja hälytysten kauko -ohjaimia; älykkäät robotit ja paljon muuta, mikä on todellakin liikaa mikrokontrolleriin.

Saavuttaaksesi mikro -ohjaimen ohjelmointi, sinun on tehtävä seuraavat toimet: Ohjelman luominen, joka suorittaa tehtävän kertoa tälle elementille mitä tehdä, sinun on kirjoitettava koodi, koottava sitten koodi binäärikielelle ja ladattava tämä koodi mikrokontrollerikoneeseen.

Hallintaohjelma pysyy sen sisällä erityisellä alueella, ja työkalujen avulla ohjelmointia on helppo hallita graafisten rajapintojen kautta.

Jotka seuraavat suunnittelijaa konekoodin toteuttamiseksi hänessä. Voit myös löytää 8-, 16- ja jopa 32-bittiset mikro-ohjaimet, jotka viittaavat dataväylän kokoon ja suuremmalla väylällä on mahdollista luoda monimutkaisia ​​laskelmia.

Mitä eroja on mikrokontrollerilla ja mikroprosessorilla?

Ero, jonka voimme korostaa näiden kahden komponentin välillä, on se, että vaikka mikroprosessorit vastaavat suurista tehtävistä, jotka vaativat laitteistamme suurempaa kapasiteettia, koska tämä järjestelmä ohjaa useita oheislaitteita, eli se hallitsee muita ulkoisia komponentteja. Toisaalta mikroprosessori suorittaa vain tiettyjä tehtäviä, kuten tulo- ja lähtöelementtien hallinta tai keskeytä käsittely.

Mitä kutsutaan mikro -ohjaimen arkkitehtuuriksi?

Kun puhumme mikro -ohjaimen arkkitehtuurista, emme tarkoita järjestelmää, joka mahdollistaa sen käyttörakenteen määrittelyn. Tämän tyyppisessä järjestelmässä erottuvat kaksi arkkitehtuuria Mitä ne ovat:

Harvardin arkkitehtuuri, joka olisi tapa muisti on järjestetty, toisaalta meillä on myös arkkitehtuuri Von Neumann, joka on kronologisesti vanhempi kuin Harvard ja keskittyy tämän järjestelmän tietokantoihin ja tallennukseen.