Skip to content

Mitä ovat hyväksikäytöt ja mitä ne ovat ja miten suojautua hyökkäyksiltä?

1 de syyskuu de 2021
los

Tietokoneen käytöstä on tullut päivittäinen rutiini, ja he altistuvat jatkuvasti hyökkäykselle. Tietokoneesi voi tarttua virukseen avaamatta ulkomaista alkuperää olevaa tiedostoa tai jokin tuntematon sovellus. Hyökkäys voi nyt tulla hyväksikäytöstä. Jos et vieläkään tiedä, mitä hyväksikäyttö on, olet oikeassa paikassa oppimaan, mitä ne ovat ja mihin niitä käytetään.

Mitä ovat hyväksikäytöt?

Yksinkertaisesti sanottuna hyödyt ovat koodi tai ohjelma, joka tunnistaa järjestelmän haavoittuvuudet ja päästä käsiksi käyttäjätietoihin. Se sekoitetaan usein haittaohjelmatermiin, mutta totuus on, että se ei ole sovellus, joka vahingoittaa järjestelmää suoraan, vaan tunnistaa tietoturva -aukot.

Havaitsemalla tietoturvahäiriön se voi käyttää järjestelmää ja hyökkääjän aikomuksista riippuen he voivat hyödyntää haavoittuvuutta tai eivät. Joskus hyökkäyksiä on vaikea tunnistaa ja helpoin tapa välttää tällaiset uhat ovat järjestelmän päivittäminen jatkuvasti.

On tunnistettu monia hyväksikäyttöjä ja ne ovat hyvin kuuluisia. Kun ne ovat tiedossa, on helpompi toteuttaa asianmukaiset toimenpiteet sen välttämiseksi. Myös haavoittuvuuksia tunnetaan nimellä 0 päivää, joita ei ole raportoitu ja käytä tilaisuutta hyökätä joukkoon.

Mihin hyväksikäyttöä käytetään?

Monet hyväksikäytöt ovat käytännössä huomaamattomia, ja siksi tänään on tietoverkkorikollisten valinnan uhka varastaa tietoja viranomaisilta ja suurilta yrityksiltä. Se voi jopa rikkoa kokonaisia ​​tietokoneen kautta toimivia infrastruktuureja, ja sen toiminta on kriittistä.

Mutta hyväksikäyttöä eivät käytä vain hakkerit. Tietoturvayritykset käyttävät niitä löytääkseen puutteita järjestelmien turvallisuudessa asiakkaistasi. Tämä tehdään mahdollisen vian havaitsemiseksi ennen kuin joku löytää sen ensin ja hyödyntää tilannetta.

Toinen erittäin suosittu käyttö on Wi-Fi-salasanan vahvistus. se on tarkistus, jonka avulla voit nähdä, voiko joku muu muodostaa yhteyden kotiverkkoosi tarvitsematta tietää salasanaa. Voi olla erittäin hyödyllistä estää hyökkääjää pääsemästä verkkoon ja varastamasta yksityisiä tietoja.

Hyödyntämistä käytetään myös videopelien maailmassa ns. temppuja, laastareita tai halkeamia. Asiantuntija voi löytää vian järjestelmästä ja päästä pelaamaan peliä ilman lisenssiä tai avata erityisiä huijauksia jollakin komennolla.

Mihin hyväksikäyttöä käytetään?

Kuinka suojautua hyväksikäyttöhyökkäyksiltä?

Joskus hyväksikäyttöhyökkäyksen havaitsemisesta voi tulla tehtävä mahdotonta, varsinkin nyt, kun se on yksi hakkereiden suosikkityökaluista. Entä jos pystyt suojata tietosi tulevilta hyökkäyksiltä ottamalla muutaman mittauksen.

  • Estä Internet -mainokset. Selaimet tarjoavat laajennuksia, joiden avulla voit estää ponnahdusikkunat, jotka toimivat ilman ennakkoilmoitusta. Mainokset voivat johtaa käyttäjiä haitallisille sivustoille, jotka sisältävät hyväksikäyttöä.
  • Pidä käyttöjärjestelmä ajan tasalla. Käyttöjärjestelmät tarjoavat jatkuvasti tietoturvapäivityksiä järjestelmän kaatumisten estämiseksi. Asennettujen ohjelmien on myös oltava ajan tasalla hyökkäysten mahdollisuuksien vähentämiseksi.
  • Se käyttää käyttöjärjestelmiä, joissa on tietoturva. Älä käytä käyttöjärjestelmien versioita, joissa ei ole enää valmistajan päivitystukea. Jos uusi uhka ilmenee, olet vaarassa hyökätä. Jos käyttöjärjestelmääsi ei tueta, vaihda heti uudempaan.
  • Käytä yhtä selainta. Se on tapa hallita hyökkäysriskiä sillä, että sinulla on vain yksi sovellus Internetiin.
  • Käytä Malwarebytes Anti-Exploit -ohjelmaa. Ne ovat sovelluksia, joilla on tunnettuja hyväksikäytön tunnistusallekirjoituksia. Jos sinulla on budjetti tällaisen työkalun ostamiseen, se voi olla hyvä investointi tietojen suojaamiseen. Hyödyntämissarjan avulla voit skannata käyttäjien verkkoselaamisen reaaliajassa ja havaita haavoittuvuuden sovelluksissa ja protokollissa.