Skip to content

Miten löydän taloni Minecraftista Mitä tehdä, jos eksyt Minecraftiin?

27 de elokuu de 2021
version minecraft dungeons

Minecraftin maailma on valtava. Yhden henkilön on mahdotonta tutkia täysin Minecraftin olemassa olevia biomeja. Joten on järkevää, että kaikki menetetään, varsinkin alkuvaiheessa. Jos näin on, selitämme tänään kuinka löytää talosi Minecraftista ja mitä tehdä, jos eksyt.

Koska Minecraftin maailma on niin suuri ja monipuolinen, ainoa tapa löytää koti on jolla on vahva suunnan tunne. Jos sinulla ei ole sitä, tässä on muutamia pelin perusperiaatteita, jotka auttavat sinua löytämään tiesi.

Kutistumispiste

Kun astut maailmaan ensimmäistä kertaa, peli asettaa sinut johonkin kohtaan kartalla. Tämä kohta on kartan alkuperäja siellä näytät, kun kuolet, jos sinulla ei ole sänkyä. Kun nukut ensimmäistä kertaa sängyssä, joka kerta kuolemasi näytät sen lähellä, mutta kuteesi on aina sama: Missä ilmestyit ensimmäisen kerran.

Suurin osa pelaajista luo ensimmäisen suojan lähellä kutupaikkaa ja rakentaa sitten puutalon ensimmäisen suojan lähelle. Joten jos löydät kuteesi, olet hyvin lähellä kotiasi. Tämä on erityisen hyödyllistä, jos olet hyvin kaukana.

Vaikka kotisi löytämiseen ei ole toimintoa, kutupaikka löytyy helposti. Tarvitset vain tee kompassi; koska kompassineula osoittaa aina kutupistettä kohti.

Kompassit vaativat nyt harvinaista mineraalia nimeltä Redstone, joten jos olet varhaisessa vaiheessa, voi olla hieman vaikeaa saada kompassi paikantamiseen. Näissä tapauksissa voit käyttää koordinaatteja. Jos et tiedä mitä ne ovat, jatka lukemista.

Koordinaatit

Koordinaatit ne ovat erittäin tärkeä konsepti pelissä. Hahmossasi on aina joukko koordinaatteja, jotka osoittavat sen sijainnin. PC- ja Mac -versiossa näet sen painamalla ”F3”. Tämä painike avaa virheenkorjausvalikon, jossa näkyy ”XYZ”. Puhumme kuinka lukea nämä numerot.

Windows 10 -versiossa sinun on aktivoitava vaihtoehto maailmanvalikossa nähdäksesi koordinaatit. Konsolilla tai muilla alustoilla on parempi etsiä opetusohjelma.

Edellisessä osassa puhuimme kutupaikasta. Tämä käsite on tärkeä koordinaattien käsitteelle, koska 0,0 -koordinaatit tai koordinaattien alkuperä tulevat olemaan sukupolvessasi tai sen lähellä.

Koordinaatti X osoittaa etäisyytesi itään alkuperästä, koordinaatista Z osoittaa etäisyytesi etelään alkuperästä. Numerot mitataan lohkoina. Jos esimerkiksi olen 0,0 -pisteessä ja siirrän 10 korttelia etelään ja 20 korttelia itään, koordinaatit olisivat X: 20 Z: 10.

Y -koordinaatti osoittaa korkeutesi, mutta sillä ei ole merkitystä navigoitaessa. X- ja Z -koordinaatit voi olla negatiivisia arvoja, kun olet lähtö- tai pohjoispuolella.

Jos tiedät koordinaatit, tiedät automaattisesti, kuinka kaukana olet lähtöpaikasta ja mihin suuntaan. Lisäksi se on hyödyllinen kirjoita talosi tarkat koordinaatit tai turvapaikkasi, jotta voit helposti navigoida takaisin niihin.

puun huippu kilpi

Luonnolliset oppaat

Aurinko ja kuu nousevat idästä ja laskevat länteen; Ja pilvet kelluvat aina länteen Näiden tietojen avulla voit tietää mihin suuntaan olet menossa.

Leipä murenee

Voit halutessasi rakentaa talosi kauemmaksi kutupaikastasi. Häviämisen välttämiseksi se on hyödyllistä luo jälkiä jostakin objektista että luonnossa ei tapahdu merkitsemään tietä kotiisi.

Kaukana olevat esineet

Jotta et eksyisi, suosittelemme asettamaan suuria merkkejä, kuten valtavia maatorneja taskulamput tai nuotion peittää kehän, koska savu kelluu ja näkyy kaukaa.

On olemassa monia muita hyödyllisiä navigointikonsepteja, joita emme voi kattaa, kuten karttoja, joten kutsumme sinut rohkeasti mukaan. Ja älä huoli, jos et löydä kotiasi, jos olet ensimmäisinä päivinä, saattaa olla parempi luoda uusi. Älä anna minkään estää sinua!