Skip to content

Big Data: Määritelmä, ominaisuudet ja perustoiminnot

3 de syyskuu de 2021
big data 14287

Jotta yritykset voivat kerätä suuren määrän tietoa reaaliajassa ja nopeasti, ne käyttävät tätä työtä nopeuttavia tietojärjestelmiä. Seuraavaksi näytämme sinulle mikä on Big Data, mihin se on tarkoitettu, sen resurssit osallistuvat yritysten suunnitteluun ja edistämiseen.

Mikä on Big Data?

Se on massiivisen tietokannan ulottuvuus, Big Data käsittelee ja käsittelee tietoja suuressa mittakaavassa, jolla on nopea peitto ja suorituskyky. Tietoja pyydetään etäprosessina riippumatta siitä, onko ne rekisteröity yrityksen tietokantaan vai asetetun tavoitteen mukaisesti.

Big Datassa on tietojen tallennuskapasiteetti, joka mukautuu yritysten tietopyyntöihin ja on monipuolisempi joka päivä. Ennen tietojen toimittamista niille on tehty analyysi, jonka avulla voimme poimia kuluttajamarkkinoiden kehittämiseen tarvittavan.

Tietojen alkuperä

Pohjimmiltaan tiedot tulevat yksinkertaisimmista ja arkisimmista menetelmistä, joita ihmiset käyttävät joka päivä ja joka hetki.

 • Kun selaat Internetiä minkä tahansa sosiaalisen verkoston kautta.
 • Kohteeseen lähettää ja vastaanottaa sähköposteja.
 • Tapahtumat.
 • Biometriset lukijat, kuten kehon tunnistuksen käyttö.
 • Kaikki viestintälähetystyypit tarjoavat tietoja.

Mihin Big Data on tarkoitettu?

Kuten puhumme lähes ääretön määrä tietoaOn loogista haluta tietää, mitä voimme tehdä sillä ja miten Big Data toimii.

 • Tallenna tiedot eri lähteistä, jotta muut ohjelmat voivat käsitellä niitä.
 • Analysoi verkkokäyttäytymistä: Ihmiset paljastavat mieltymyksensä ja makunsa päivittäisen Internet -selaamisen kautta.
 • Tunnista tietyt mallit: Kiinnostuneet laitokset voivat saada nimenomaan markkinoilleen tarvitsemansa tiedot.
 • Pura tietojen arvo ja mukauta niitä: Näiden tietojen perusteella yritykset voivat tehdä muutoksia, joiden avulla ne voivat uusia tai innovoida menetelmiä.
 • Paranna tehokkuutta: Voit saavuttaa paremman raaka -aineiden käytön, kustannusten ja projektin tulevaisuudessa tehokkaammin.
 • Kulutus mitataan: Kulutustarpeiden mukaan voit arvioida, kuinka tuottava palvelu on, kerättyjen tietojen perusteella.
 • Digitaaliset tiedot saadaan potentiaalisilta asiakkailta: Yleensä nämä tiedot toimittaa asiakas itse.
 • Digitaalisen markkinoinnin työkalu: Digitaalisten palveluntarjoajien kannalta on hyödyllisempää tavoittaa enemmän kuluttajia suurella tietokannalla.
 • Monikansalliset yritykset mittaavat suorituskykyään, työn laajuutta tämän digitaalisen datan ansiosta luoda kilpailusi muiden yritysten kanssa.

Big Datan käyttö ja sovellukset

Big Dataa on käytetty vuosia eri näkökulmista, kuten alla olevista, ja uusia kenttiä tulee esiin, joilla he käyttävät tätä työkalua.

 1. Kaupallinen teollisuus: Suurilla kuluttajamarkkinoilla voit tietää, mitä yleisöä voit tavoittaa ja mitä tuotetta tarjota. Nämä yritykset käyttävät Big Dataa ja sen tietoja julkisten palvelujensa kehityksen, etujen ja haittojen mittaamiseen.
 2. Monikansalliset yritykset: Ne mittaavat laajentumistasi ja tarvitsemiasi resursseja maailmanmarkkinoiden strategioina.
 3. Valtion laitokset: Yksiköt voivat arvioida julkisten ehdotustensa kehitystä ja sitä, miten ne voivat vaikuttaa kansalaisiin.
 4. Mainonta: Yritykset voivat ohjaa käyttäjiä käteviin paikkoihin käyttämään palveluitasi.
 5. Rahoitusmarkkinat: Voit mitata haavoittuvuutta ja todennäköisyyksiä, asettaa hintoja ja estää petoksia.
 6. Viestintäpalvelu: Yritykset voivat määrittää asiakastyytyväisyyden ja tarjota myös uusia palveluita.
 7. Terveydenhuoltoala: Tämän toimitetun digitaalisen datan avulla on mahdollista tehdä parempia laskelmia, analysoida terveystilastoja, tehdä tarkempia diagnooseja. Sen lisäksi, että tehdään lääketieteellinen rakenne paremmin hoidettuna, ja tarjotaan vakuutuksia ja vastaavia resursseja, jotka vaikuttavat monin tavoin.
 8. Musiikki: Kyllä, tämä kenttä käyttää myös Big Dataa, koska julkisuudessa ja teollisuudessa syntyvä vaikutus voidaan mitata.

analysointi Big Datalla

Vaikka se voi jäädä huomaamatta, se on erittäin tärkeä organisaatioiden kehittämiseenja miten tämä auttaa sopeutumaan parempaan suorituskykyyn. Hyödynnä Big Datan tarjoamaa jatkuvaa ja pitkää tietokonelistaa, analysoi ja poimi, mikä mahdollistaa tavoitteiden strategisen suunnittelun.

Big Datan tyypit

The Big Data -tyyppejä Ne ovat seuraavat; strukturoitu data, strukturoimaton data ja puolistrukturoitu data. Strukturoitu data säilyttää pituutensa ja muodonsa tarkasti määriteltynä, eli se on suunniteltu, kuten esimerkiksi päivämäärät, merkkijonot ja numerot.

Strukturoimattomalta datalta puuttuu muoto ja pituus, muun muassa ilmakehän tietoja, valokuvia ja valvontakameroita. Lopuksi on olemassa puoliksi strukturoitu data, joka on vain sekoitus strukturoitua dataa ja strukturoimatonta dataa, kuten verkkosivuja.

Sen alkuperän mukaan

Tiedot alkuperänsä mukaan Ne voivat tulla sosiaalisista verkostoista, kuten Facebookista, Instagramista ja Twitteristä, sekä yksinkertaisesta sähköpostista, kuten Gmailista tai näytöllä näkyvästä mainoksesta ja annat heidän käyttää julkaisua tai hyväksyä sen.

Sen rakenteen mukaan

Tiedot rakenteensa mukaan Se voi tulla organisoidulla tai epäjärjestyksellä, eli samalta sivustolta tai molemmilta sivustoilta.

Mikä on Big Datan merkitys?

The Big Datan merkitys on kehittää suosittelut ideoiksi. Se on tieteenala, eli tekoäly.

Big Datan edut ja haitat

The Big Datan edut Niitä on lukuisia, mutta joitakin niistä ovat: muutosten hallinta, yritysten kilpailukyvyn parantaminen, juomaveden kulutuksen vähentäminen jopa 40%, ongelmien ennakointi, tietojen muuttaminen osaamiseen, tuki päätöksenteko automaattisten algoritmien avulla ja kustannusten alentaminen.

Big Data -mobiiliset sosiaaliset verkostot

The Big Datan haitat on sitä mieltä, että nyt ihmisellä ei ole yksityisyyttä muiden sosiaalisten verkostojen, kuten Facebookin, Twitterin ja Instagramin, kanssa; Näiden sosiaalisten verkostojen avulla kerätään sarja henkilökohtaisia ​​ja yksityisiä tietoja, jotka tallennetaan, jotta niitä voidaan käsitellä, hallita ja opastaa määränpäähän, jonka tietosi ostava yritys saavuttaa.