Skip to content

Videoprojektorin toiminta – ominaisuudet

1 de syyskuu de 2021
proyector video 14696

Videoprojektorit, mukaan lukien niiden osat, toiminnot ja ominaisuudet, niitä on käytetty laajalti alusta alkaen.

The täytyy toistaa videoita, kuvia tai muuta materiaalia Siitä on tullut erittäin vaadittu toimenpide kaikentyyppisille.

Koulutus ja viihde ovat olleet aloja, jotka ovat vaatineet eniten heijastuspalvelut, ja monet kyseenalaistavat mahdollisuuden ostaa televisio tai videoprojektori.

Näillä interaktiivisilla työkaluilla on tuki useille tiimeille, mukaan lukien tietokonelaitteet.

Kuten: Tietokoneet, älypuhelimet, USB -laitteet ja muut, näistä syistä on välttämätöntä saada yksi niistä.

Projektorin suorittamat päätoiminnot

Valoprojektorin päätehtävä on aina ottaa kuvan linssin läpi osoitetulle pinnalle.

Kaikki kiitos projektorin tärkeälle osalle Digitaalinen valoprosessori.

Digitaalinen valoprosessori vastaa käsitellä ja automatisoida kuvaa muunnetaan dataksi, jonka projektorin videoportit vastaanottavat.

Kun tämä tieto on dekoodattu, se heijastetaan valon projektion kautta linssiin ja muunnetaan miljooniksi mikropiileiksi, jotka yhdessä muodosta kuva jonka pystymme visualisoimaan.

Mitä osia ja elementtejä videoprojektorissa on?

Projektorissa on sisäisesti tarpeeksi elektronisia piirejä toimimaan, mutta ulkoisesti meillä on jokainen osa joita voimme manipuloida, nämä ovat:

Ohjauspaneeli

Se on fyysinen konsoli joiden avulla voimme valita projektorin asetusvaihtoehtoja, kuten kuvan sijainnin, kirkkauden, kontrastin, terävyyden jne.

Kanjoni

Tykki on vastuussa projekti ja etsi kuva.

Peite

Tämä peittää ja suojaa projektorin koko sisäosaa ja se on myös pääosa laitteen esteettisestä suunnittelusta.

vaihtaa

Itään on vastuussa mekaanisen energian antamisesta tai antamatta jättämisestä videoprojektoriin.

Satamat

Nämä ovat sen panoksia salli yhteys projektorin ja tietokoneen, videokameroiden jne.

Virtaliitin

Tämä on lanka mahdollistaa sähkövirran kulun projektoria kohti käytettäväksi.

Mitkä ovat videoprojektorin käyttöarvot?

Kaikki olemassa olevat projektorityypit käyttävät kirkasta valoa heijastaa kuvan seinälle tai pinnalle missä se heijastuu.

Usein videoprojektori sekoitetaan piirtoheittimeksi, vaikka heidän sanansa kuulostavatkin samalta, tämä eroaa videoprojektorista, koska tämä on sisäisesti televisiossa ja heijastaa myös kuvan, mutta katsojaa kohti.

Siksi on tärkeää tietää, mitä videoprojektoriluokituksia voimme löytää, mitkä ovat:

CRT -projektori

Sen lyhenne tarkoittaa sitä on katodisädeputkiprojektori, Tämä koostuu kolmesta katodiputkesta, joista jokainen on erivärinen, yleensä ne ovat vihreitä, punaisia ​​ja sinisiä. Nämä projisoivat kuvan kolmen sädeputken päällekkäin.

LCD -projektori

Tämä projektori toimii nestekidenäyttöjärjestelmän perusteella, Se on vakiotuote, jota voidaan käyttää täydellisesti kotona.

Tämä toimii kuin valon jakaminen kolmeen osaan, jotka kulkevat nestekidepaneelien läpi, joita tässä tapauksessa on kolme, kaikki vihreitä, punaisia ​​ja sinisiä.

Lopulta sen ennustuksessa kaikki kuvat yhdistyvät yhdeksi, joka koostuu pikseleistä.

DLP -projektori

DLP -projektorit käyttävät tekniikkaa nimeltä Digitaalinen valonkäsittely, Texas Instruments -yhtiön patentoima tekniikka on jaettu kahteen versioon, joista toinen käyttää DMD -sirua ja kolminkertainen Digital Micromirror Device Chip.

Versiossa, jossa on kolme DMD -sirua, mikä tekee jokainen pikseli johtaa mikropeiliin, Nämä mikropeilit muodostavat puhtaiden pikselien matriisin, jossa ne voivat sallia valon virtaamisen näytölle tai eivät, ikään kuin se olisi kytkin.

3D -projektori

3D -projektori on yksi markkinoiden uusimmista projektoreista, ja se kaappaa kuvia näytölle, joka on suunniteltu juuri 3D -projektorille, minkä seurauksena projektorin luomat kuvat kääritään ja antaa tunteen olla kuva, joka ympäröi itseään ympärillämme.

Nykyään olemassa olevat projektorityypit käytön mukaan

Tällä hetkellä teknologiamarkkinoilla ei kehitetä pelkästään videoprojektoreita, vaan myös kaikki elektroniset laitteet esityksiä on yhä enemmän ja erilaisiin laitteisiin.

Videoprojektorien tapauksessa on erilaisia ​​tyyppejä ja hintoja, jonka voimme tunnistaa seuraavasti:

Päätöslauselman mukaan

Nämä projektorit mitataan pikselimäärän perusteella että projektori pystyy tuottamaan siten, että mitä korkeampi resoluutio videoprojektorilla on, sitä parempi sen esittämän kuvan laatu on.

Näiden resoluutioprojektorien joukossa on 4K -resoluution projektoreita, par excellence paras kaikilta osin resoluution suhteen, samoin kuin 1080p-, 720p- ja WXGA / XGA -laatuiset projektorit.

Heijastuskuvan mukaan

Projisointikuvan osa on epäilemättä tärkeä tekijä, koska se on projektorin sisäinen. luotu kaapattavaksi, kun jokainen sen kehyksistä toimi hyvin täydellisen kuvan heijastamiseksi.

Näiden osien tunnetuimmat projektorit ovat LCD -näytöt, jotka päästävät valon läpi, DPL: t, nämä heijastavat valoa ja lopuksi LCOS, niissä on osia, kuten lähetys ja heijastus.

Valon tyypin mukaan

Tämäntyyppisiä projektoreita käytetään yleensä myös melko paljon, ne luokitellaan lamppuprojektoreiksi, LED -projektori, laserprojektori ja lopuksi hybridilähdeprojektorit tai paremmin tunnettu Led-laserprojektori.

NEC -videoprojektori

Lumenien mukaan

Videoprojektoreissa luumenit mittaa kuinka paljon tehoa on projektori, kuinka paljon kirkkautta tai valon määrää se voi lähettää, nämä projektorit on sijoitettu seuraavasti:

Matalan kirkkauden projektorit

Näillä on ympärillään 1000 tai alle 1000 lumenia, Tämä tarkoittaa, että he ovat projektoreita, jotka voivat tuottaa vähiten virtaa, koska mitä suurempi lumenien määrä, sitä suurempi teho.

Keskikokoiset projektorit

Keskikokoiset projektorit ovat yleensä markkinoiden standardit ja mitä eniten voidaan käyttää, niiden vaihteluväli on 1 000 – 3 000 lumenia.

Erittäin kirkkaat projektorit

Nämä projektorit voivat tuottaa moitteettoman kirkkauden ja valon määrän riippumatta siitä, onko paikka, jossa se sijaitsee, pimeät vai avoimet paikat. luku on yli 3000 lumenia.

Koon mukaan

Projektorin koon perusteella on vaakalaudalla, kuinka hyödyllistä on ladata projektori olivatpa ne sitten pieniä, keskikokoisia tai suuria, näistä löytyy mini- ja mikroprojektorit, taskuprojektorit, erittäin kevyet projektorit ja keskikokoiset tai suuret projektorit.